Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét kutyakiállítás Pápán

Babos Petra | 2021.08.06.

Ma délelőtt a Himnusz hangjait követően Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke és Unger Tamás alpolgármester köszöntő szavai után elkezdődött a háromnapos nemzetközi kutyakiállítás, melynek az Elekthermax Vasas SE sporttelepe ad otthont.

Unger Tamás elmondta, Pápán már hagyománya van annak, hogy a Pápai Ebtenyésztők Egyesülete évről évre megszervezi a kutyakiállítást. A nemzetközi program egész hétvégén várja az ebeket és gazdáikat.

– A program beépült a város nagyrendezvényei közé, s elmondható, hogy már el sem tudjuk képzelni a nyarat kutyakiállítás nélkül – emelte ki az alpolgármester, majd kellemes időtöltést kívánt mindenkinek.

Unger Tamás a Médiacentrum kérdésére elárulta, kutyabarát az egész családja, hiszen van egy beagle-jük és egy yorkshire terrierjük is, akik nagy kedvenceik.

– A kutya jelenléte természetes számomra, hiszen kutyás házban nőttem fel. Azt gondolom, ezzel sokan így vannak, hiszen a kutya az ember egyik legrégebbi és legkedvesebb állata és családtagja is – tette hozzá az alpolgármester.

Korózs András köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ismét Pápa ad otthont a háromnapos rendezvénynek.

Pénteken a fajták speciál kiállításával kezdődött a rendezvény.

– Fajták speciál kiállítása korábban nem volt Pápán. Európa szerte azonban egyre nagyobb az igény arra, hogy speciális bírók részvételével rendezzenek ilyen programot. Ez zajlik ma Pápán is, három körben. Vannak agarak, kopók és vérebek, valamint a társasági kutyák, ahová azon népszerű fajták tartoznak, mint például az uszkárok, a francia bulldogok és a csivavák. Ez nem egy általános kutyakiállítás, ahol kimondottan neves tenyésztőből lett bíró mondja el a véleményét a populációról.  – tudtuk meg Korózs Andrástól.

A köszöntők után a ringekben elkezdődtek a bírálatok, amelyek holnap és vasárnap is folytatódnak a nemzetközi kiállítással.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: