Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Legyőzték a maratoni távot a pápai futók

Haraszti Gábor | 2020.10.12.

Hétvégén 35. alkalommal rendezték meg a SPAR Budapest Maraton Fesztivált, melyen egyéniben és csapatban is népes pápai különítmény indult.

Magyarország egyik legnagyobb szabadidős sporteseményeként tartják számon a fesztivált, mely egyrészt a sportolás szerelmeseinek biztosít lehetőséget, hogy próbára tegyék erejüket, de emellett kiemelt célja, hogy minél több emberrel megszerettesse a mozgást, valamint felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A kétnapos rendezvényen a maraton mellett sok más futószámban is megmérethették magukat a sportolók. A Pápai Futók nagy létszámú csapattal képviseltették magukat, eredményeikről Györkös Virág BSI futónagykövetet kérdeztük.

– Szombaton tíz kilométeren Barth Imola (1:00:15) és Barkóczi Roland (1:05:19) egyaránt nagyon szép teljesítményt nyújtott, míg vasárnap egyéniben és csapatban is rajtvonal mögé álltak futóink. Városunk polgármestere is megmérette magát, dr. Áldozó Tamás élete első maratonján szuper idővel ért célba (4:07:29). Tudni kell, hogy egy maratoni táv lefutásához többéves felkészülés szükséges, ez a teljesítmény rendszeres edzést és felépített edzéstervet igényel. Aki idáig eljut, mindenképpen győztes – tette hozzá Györkös Virág, aki maga is futócipőt húzott és korcsoportjában az összetett ötödik helyet szerezte meg (3:31:52).

Vasárnap két- illetve négyfős csapatainknak is szoríthattunk – folytatta a futónagykövet. – Boros Anikó és Gráczia Balázs váltóban teljesítették a 42 kilométert és az igen értékes hatodik helyet szerezték meg. (3:34:57). Az egyik legjobb csapatépítés, összekovácsolás, a közösen teljesített klasszikus táv a Tolle UHT Maratonstaféta, melyen 42 kilométeren négyfős csapatok indulhatnak (9,9 km + 10,7 km + 7,4 km + 14,2 km). A Pápai Futók színeiben a Szuperinfó Pápai Különítmény nevet viselő csapat (Pongrácz Barbara, Szocsevka Gábor, Madarasiné Prágai Krisztina, Szőke Zsolt) 18. helyen végzett (3:19:09). Nagyon gratulálunk a Karatefanok Pápa együttesének is (Bakai Renáta, Juhász Tamás, Tóth Lívia, Talabér Adrienn), akik a középmezőnyben zártak (3:53:16), az ő teljesítményük is elismerésre méltó, hiszen itt nem a helyezés a cél, hanem maga a teljesítés.

Györkös Virág elmondta, következő eseményük a Külső-Várkerti Futópályán október 17-én, szombaton a Kis Károly Emlékfutás lesz, ahova 14 órától minden mozogni vágyót szeretettel várnak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: