Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kutyusok százai a nemzetközi kiállításon

Babos Petra | 2021.08.07.

Tegnap a fajták speciális kiállításával kezdődött a kutyakiállítás a Vasas sporttelepen. A nemzetközi kiállítás a mai és a holnapi napon folytatódik, a Pápa CACIB és az Esterházy Memorial CACIB megmérettetéseivel.

A szombati versenynap résztvevőit elsőként dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, aki elmondta, nagy örömmel ad otthont a város évről évre a nemzetközi kutyakiállításnak, reméli, az idei is jól sikerül. Hangsúlyozta, remek idő vár a hétvégén a kutyusokra, gazdáikra és a bírákra. Végül színvonalas versenyt kívánt mindenkinek, s köszönetét fejezte ki a szervező Ebtenyésztők Pápai Egyesületének és a támogatóknak is, akik nélkül nem jöhetett volna létre a több napos program, valamint a Magyar Kormánynak a támogatásért.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, a város számára fontos ez a kutyakiállítás, hiszen a színvonalas program jó hírét viszi Pápának. A kiállítás egy turisztikai esemény is, hiszen sokan jönnek el megtekinteni a kedves háziállatokat.

Lovas Ferenc, az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének titkára a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, a nemzetközi kiállítás 2.000 nevezést eredményezett, ami 177 féle ebet jelent.

– Örülünk annak, hogy idén is megszervezhettünk a kiállítást, ahová nemcsak Magyarországról, hanem Szlovákiából, Csehországból, Romániából, Németországból, Ausztriából és Lengyelországból is érkeztek. A bírálatok 16 ringben zajlanak – mondta a titkár.

Tankovics Kornélia Taszárról érkezett angol és amerikai cockereivel.

– Rendszeresen járunk kiállításokra az ország különböző részeire, sőt külföldre is, amikor csak tudunk – tudtuk meg a fiatal hölgytől, aki éppen kutyusát fésülte, levágta a kiálló szőreit, mivel a versenyen ezt is figyeli a bíró. Mint mondta, a pápai versenyhelyszínnel nagyon elégedett, a szervezők maximálisan megtettek mindent, hogy a legjobb körülmények között tölthessék el a hétvégét a kutyusokkal.

Nagyvázsonyból érkezett a Rasztapuli Kennel tulajdonosa, Isóné Marik Enikő két pulijával.

– Sokféle kutyusom volt már, de egyszer kaptam egy kis pulit, s akkor döntöttem úgy, hogy mindig pulim lesz. Tökéletes házőrző, házi kedvenc, gyerekek mellé is kiváló kedves társ, jól tanítható. Az igazi magyar puli gyönyörű, szőrzete csodálatos és egyedülálló a kutyák között – jellemezte kutyusait a tenyésztő hölgy, aki éppen Feketediós Elis nevű kutyájával indult a ringbe.  

A bírálatokat követően Best in show zárja a mai versenynapot.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: