Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A tókertiek mulatsága

Babos Petra | 2021.08.07.

A Tókert Városrészi Nappal folytatódik a városrészi napok idei rendezvénysorozata ma délután. A Spartacus Sportpályán az eddig megszokottakhoz képest kicsit másként, de nagyon sok szórakozási lehetőséggel várják az érdeklődőket.

A kora délutáni órákban tizenegy lelkes főzőcsapat ragadott fakanalat, hogy megmutassa gasztronómiai tudását. Voltak köztük más városrészi rendezvényen szerepet vállaló állandó társaságok és persze képviseltették magukat a tókertiek is, baráti társaságok, a városrészen működő intézmények, szervezetek mutatták be főzőtudományukat, a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikerrel.

Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője a Pápa és Vidékének elmondta, örömmel tölti el, hogy az idei évben ismét megszervezhették a városrész napot.

– A lelkes főzőcsapatok már ebéd után megérkeztek a sportpályára, hogy minél előbb elkezdhessék a főzést. Jó látni, hogy élettel telt meg a sportpálya, hiszen a gyerekek már 14 órától birtokukba vették a játékokat – tudtuk meg Bakos Lászlótól, aki elárulta, ő a Tókerti Bt. csapatával főz.

– A Tókerti Bt., vagyis baráti társaság tókerti vagy a városrészhez kötődő tagokból alakult. A lelkes csapatunk egy jól összeszokott társaság, s amely városrészben lehetőségünk adódik, ott főzünk is. Itt sertés krumpligulyást főzünk Schlechtné Kósi Ildikó irányításával. A főzőversenyekre mindig előre felkészülünk, megbeszéljük, mit főzzünk, s elő is készülünk, amivel tudunk – árulta el az önkormányzati képviselő.

A programból nem hiányozhat a játékpark, a szabadulószoba, a babasarok, a kreatív játszóház, az arcfestés, a közlekedésbiztonsági játszóház, a rendőrautó-bemutató, a pónilovaglás, a légvár és a mászófal sem.

Polgár-Gombás Adrienn és családja tókerti lakosok. Mint mondta, a városrész egyik kocsmájának vezetőjeként két főzőcsapattal is képviseltetik magukat a mai napon.

– A járványhelyzet után úgy gondolom, a városrészi napok is kiváló alkalmat biztosítanak a felhőtlen kikapcsolódásra. Szerintem mindenki nagyon várta már a mai napot, hogy ismét találkozhasson, szórakozhasson, beszélgethessen az ismerőseivel, barátaival. A gyermekprogramok nagyon jók,  játékok sokasága várja a kisgyermekeket – tette hozzá a fiatal anyuka.

A délután folyamán már fellépett a Magyar Népmese Színház Az aranyszőrű bárány című zenés mesejátékkal, majd Árvai Kristóf freestyle foci bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők 16 óra 45 perctől. A városrészi napon színpadra lép a Zsoodance TSE és a Magyargencsi Dalkör is. A főzőverseny eredményhirdetése és a köszöntők 18 óra 30 perckor kezdődnek, majd az est sztárvendége, Baby Gabi műsorára tapsolhatnak a megjelentek. A Tókerti Napot Dj. Döme retróbulija zárja a késő esti órákban.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: