Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Aszfaltozzák  a Vak Bottyán utca új szakaszát

Huszár Hajnal | 2021.08.10.

380 méter hosszan épül meg új nyomvonalon a felsővárosi Vak Bottyán utca, a kivitelezők ezekben a heteken a 200 méter hosszú középső szakaszon dolgoznak. Az újonnan megépülő út nyomvonalát néhány héttel ezelőtt tűzték ki, azóta átlagosan fél méter mélyen leszedték a humuszréteget, helyén megépítették az alépítményt, amire pénteken és hétfőn 20 centiméter vasgtagságú CKT betonréteget  húztak be.

Ma már az alsó réteg aszfalt terítésén dolgoznak a kivitelezők, a 6,5 méter széles útpálya 9 centiméteres kötőréteget kap, amire a munkálatok legvégén még 5 centiméter vastag kopóréteg kerül. Az építőmunkásoknak embert próbáló feladatuk van a nagy hőségben, hiszen a behúzandó aszfalt körülbelül 160 Celsius fokos, ennek a gőze és a nyári forróság azt eredményezi, hogy a finisher mellett akár 60 fok is lehet, amiben dolgozniuk kell.

Videó: Gulyás Attila

A Vak Bottyán utca új szakaszát az egyik végén a meglévő Vak Bottyán utcába kötik be, a másik oldalon pedig a most épülő körforgalomhoz csatlakoztatják, így a korábbi balesetveszélyes közlekedési csomópont megszűnik és jó minőségű úton, biztonságos közlekedést tesz lehetővé.

Bolla András építésvezetőtől megtudtuk, az aszfaltozás után a környék forgalmát majd erre az új útra terelik, a régi nyomvonalat pedig felbontják, illetve kiépítik a meglévő szakaszhoz való csatlakozást. Az Acsádi út felőli oldalon is kialakítják az ideiglenes utat a körforgalom elkészültéig a közlekedés folyamatos biztosításhoz.

A beruházás a Közlekedésfejlesztés Pápán az Igaltól a Felsővárosig című európai uniós projekt keretében készül, ez a projekt tartalmazza a körforgalom építését a Szabó Dezső – Táncsics – Acsádi út kereszteződésében,  a vajdai kerékpárút megépítését és a Csóka – Igal kerékpárút felújítását is.

További részletek a fejlesztésekről a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjában, minden szerdán 18.15 órától.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: