Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Épül a vajdai kerékpárút

Huszár Hajnal | 2021.08.11.

Két héttel ezelőtt kezdték meg a kivitelezők a Vajda Péter lakótelepre vezető új kerékpárút és  kerékpáros nyomvonal kiépítését. A biciklisek útvonala a Várkerti kerékpárúttól egészen a csúcsig tart majd és összesen 1130 méter hosszan biztosítja a kerékpárosok számára a biztonságos közlekedési infrastruktúrát egy szakaszon kiépített kerékpárúttal, másutt kerékpáros nyom felfestésével.

A közbeszerzési eljárással kiválasztott építő cég a Várkert út felől kezdte meg a munkát. Az 500 méter hosszú, 2,3 méter széles, kétsávos leendő kerékpárút területéről eltávolították a növényzetet, kitűzték a nyomvonalat, megépítették a szegélyeket, jelenleg pedig az alépítményen dolgoznak. A több rétegben felhordott és tömörített murvaágyazatra két réteg aszfalt kerül, várhatóan már szeptember elején. Ezzel párhuzamosan a közvilágítás kiépítésén is dolgoznak a kivitelezők, 17 darab ledes lámpatest biztosítja majd a kerékpárút megvilágítását.

További részletek a fejlesztésekről a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjában, minden szerdán 18.15 órától.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: