Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Új útburkolat a Képző és Klauzál utcában

Huszár Hajnal | 2021.08.12.

Ezekben a percekben fejeződik be a Klauzál utca aszfaltozása, az útépítők innen a Képző utcába vonulnak, ahol szintén megépítik az új útburkolatot.

Mint arról, korábban hírt adtunk, a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési terve keretében készült el a Klauzál és Képző utca ivóvíz- és szennyvízvezeték-rekonstrukciója, a munkálatok végét a teljes szélességű úthelyreállítás jelenti. Ez zajlik most.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, a finisher félpályánként húzza be a 4-6 centiméter vastagságú, AC11-es aszfaltkeveréket. Jellemzően félpályás lezárás mellett dolgoznak, de a folyamatos munkavégzés érdekében rövidebb időszakokra a teljes útpályát lezárják. A munkát a Klauzál utcában kezdték és a Képző utcában folytatják, most délben úgy látták, ha nem történik műszaki hiba vagy más váratlan esemény, akkor ma estére a Képző utcai aszfaltozás is elkészül.

A munkálatok helyszínén, Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, nagyon fontos beruházás volt a városrészben az ivóvíz- és szennyvízvezetékek cseréje, mely az ellátás minősgégét és biztonságát szolgálja, a fejlesztés pozitív „mellékhatása” pedig az, hogy teljes szélességű új útburkolat készül a rekonstrukció végén.

– Mindkét utca burkolata nagyon régi és rossz állapotú volt már, ezért különösen örülünk annak, hogy a beruházásnak az útburkolatcsere is része. Így újult meg a Vízmű utca útpályája is és ez fog történni a Wesselényi utcában is.

Ez utóbbi helyszínen még néhány műszaki probléma megoldása vár a kivitelezőkre, de a víziközműcsere utolsó munkafázisa ott is az új útburkolat megépítése lesz.

A Klauzál utcai munkálatokat több lakó is érdeklődéssel szemlélte, Kovács Sándor és unokája Sovák Olivér Noel is hosszan figyelte a finishert és az úthengert. Kovács Sándor elmondta, nagyon várták már az úttest megújítását, hiszen olyan rossz állapotban volt, hogy nehéz volt közlekedni rajta. A kisfiú csillogó szemmel mesélte, még sosem látott ilyen útépítést és nagyon tetszenek neki a hatalmas gépek.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: