Megkezdődött a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása

483
Fotó: HuHa

A kivitelező átvette a munkaterületet, így elindult a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása. A 470 millió forint értékű kivitelezői munka keretében a Vajda Péter lakótelep bölcsődéje teljesen megújul, szinte csak a fő szerkezeti elemek maradnak, minden mást elbontanak és újjáépítenek. Ezzel gépészeti, energiafelhasználási és esztétikai szempontból is újjávarázsolják az intézményt, eleget téve a 21. századi kisgyermekellátás követelményeinek és elvárásainak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a megkezdett munkálatok kapcsán elmondta, más lesz az épület belső struktúrája, más helyiségkapcsolatokat hoznak létre és más lesz a kapacitása, hiszen egy csoportszobával bővül az intézmény, ami azt jelenti, hogy 14 kisgyermekkel többet tudnak fogadni.

– Egy teljesen új környezettel várjuk majd vissza kollégáinkat és a kicsiket, akik itt töltenek 2-3 évet.

Az elvégzendő munka rendkívül összetett és sokrétű, a kivitelezőtől összehangolt munkavégzést kíván – tett hozzá Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető, akitől azt is megtudtuk 250 nap áll rendelkezésre az építkezésre. Emlékeztetett, a bölcsőde energetikai korszerűsítése, konkrétan a külső hőszigetelése érinti a vele egy épületben lévő orvosi rendelőt is, hiszen ennek a szigetelési munkáit is elvégzik, igaz ezt önkormányzati forrásból.

A fejlesztés részeként kicserélik az összes külső és belső nyílászárót és tető-felülvilágítót, az 1-4. csoportszobához tartozó átadó és vizesblokk, valamint a hőközpont kivételével mindenütt kibontják a válaszfalakat és felbontják az aljzatot. Helyükre az új helyiségek kialakításának megfelelően fémvázra szerelt gipszkartonfalakat emelnek és hőszigetelt padlórétegrendet építenek.

Az orvosi rendelő területére átnyúló csoportszobát megszüntetik, az átjárót lezárják, a gondozói öltözők, mosókonyha és vasaló helyén pedig két új csoportszobát alakítanak ki. A jelenlegi konyha és raktár helyén modern melegítőkonyha, mosókonyha és szülői mosdó készül és új helyre kerülnek a gondozói öltözők – sorolta Vajda Tamás, a közbeszerzési eljáráson nyertes cég ügyvezetője. Kiemelte, a beruházás keretében a teljes villamos és gépészeti rendszert is megújítják, a csoportszobákban padlófűtést építenek ki, a lapostetőre napelemrendszert telepítenek, mely a teljes villamosenergia ellátást biztosítani tudja majd. Új rámpákat építenek az épület akadálymentesítésére, a bejáratok fölé új előtetőket szerelnek, a csoportszobák elé pedig árnyékolók kerülnek.

A munka a bontással kezdődött, ezt követően alakítják ki az új helyiségkapcsolatokat, végzik el a gépészeti szereléseket és a többi feladatot. A kivitelező nagy létszámú szakemberrel dolgozik, így párhuzamosan több munkafolyamatot is el tudnak végezni.

A Fenyveserdő Bölcsőde felújítására, bővítésére a Családbarát munkába állást segítő korszerű intézményi környezet kialakítása a Külső-Várkertben című projekt nyújtott lehetőséget, melyen  549,75 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a TOP második körében.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!