Autóbuszt kapott a sportcentrum

655
Fotó: HuHa

Nem sokkal ezelőtt gördült be a Téglagyári úti Pápai Sportcentrum épületegyüttese elé az az újonnan vásárolt autóbusz, mely az önkormányzat tulajdona, s melyet a sportcentrumnak ad át a város használatra.

A jármű megérkezésekor kollégáival jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester is, akitől megtudtuk, ez a járműbeszerzés a sportcentrum beruházásának folytatása, hiszen az a cél, hogy minél több pápai gyermek járjon a létesítménybe iskolai tanórák keretében is. Az önkormányzat azzal kívánja ezt segíteni, hogy önköltségi áron felkínálja az autóbuszt az intézményeknek, hiszen így a leggyorsabb eljutni sportközpontba az iskolákból.

Az autóbusz 43 millió forintba került, a céget, melytől megvásárolták közbeszerzési eljárással választották ki. Az újonnan gyártott, teherautóvázra szerelt felépítményű Iveco márkájú busz 30 személyes, műszaki paramétereiről Bakos László, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. közlekedési forgalomtechnikai szervezője adott tájékoztatást.

– Ez egy 30 fő szállítására alkalmas, midi kivitelű autóbusz, a mai kor követelményeinek megfelelő biztonsági elemekkel felszerelve. Minden utasülést biztonsági övvel láttak el, a busz egészén működik klíma, állófűtése és hűtő-fűtő berendezése van. Hosszan tartó fékezésre alkalmas retarderrel rendelkezik az üzemi féken kívül, belülről vezérelhető, önműködő ajtói vannak és méretéhez képest nagy csomagládákkal rendelkezik – sorolta, kiemelve, a járműnek TEMPO 100 vizsgája is van, ami azt jelenti, hogy autópályán 100 km/órás sebességgel közlekedhet.

Az autóbusz átvételekor Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a tulajdonos önkormányzattól egy újabb nagy ajándékot kaptak. A járművel a sportcentrum egy hatalmas lehetőséghez jutott, hiszen nagyon sok diákcsoport közlekedését tudják segíteni az iskolából és vissza.

– A fő cél az, hogy ezzel az autóbusszal megkönnyítsük az iskoláknak, hogy eljussanak hozzánk a tanórák keretében, vagyis elsődlegesen a városban fog közlekedni a busz. Emellett természetesen arra is alkalmas a jármű, hogy sportegyesületek versenyre, bajnoki mérkőzések helyszínére utazzanak vele, erre is igénybe lehet majd venni – közölte.

A városvezető hozzátette, bízik abban, hogy sok iskola él majd a lehetőséggel, hiszen ez jelentősen leegyszerűsíti és gyorsítja a közlekedést a sportcentrumba és vissza.

– Azt remélem, hogy akik felelnek a gyermekekért, akik megtehetnék, hogy elhozzák ide a diákokat, érezni fogják, hogy egy kényelmi funkcióval többet kínálunk nekik, hiszen ez a sportközpont azért épült elsősorban, hogy a mi gyermekeink minél több időt töltsenek itt és minél sportosabb életet éljenek – mondta.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!