Rózsaszínbe öltözik a kastély

1208
Fotó: Pintér Ádám

Szombaton és vasárnap este rózsaszín fénybe öltözik az Esterházy-kastély. A kezdeményezéssel a Megújulás Klub és támogatói, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda és az Esterházy-kastély a Rózsaszín október elnevezésű programsorozathoz csatlakoznak, és az emlőrák elleni küzdelemre kívánják felhívni a figyelmet általa – mondta el a Médiacentrum kérdésére Hörömpöly Imréné, a klub vezetője.

– Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az emberek időben forduljanak orvoshoz. Ha valaki valami eltérést, tünetet tapasztal magán, hajlamos csak legyinteni, és késlekedni azzal, hogy felkeresse orvosát. Azt is sokszor halljuk, hogy „nem megyek el szűrésre, mert hátha találnak valamit”. Pontosan ez a lényeg, hogy ha esetleg találnak valamit, az a lehető legkorábban történjen, mert úgy nagyobb az esély a gyógyulásra. Ha valakinek elromlik az autója, vagy a mosógépe, azonnal fut a szerelőhöz, de ha beteg, akkor nem feltétlenül keresi fel azonnal az orvost. Holott autót, mosógépet vehet újat, de édesapát, édesanyát nem – hangsúlyozta a klubvezető.

Hörömpöly Imréné elmondta, a hét folyamán a Megújulás Klub tagjai elültetnek egy fát az Esterházy-kastély kertjében és mindenkit várnak szeretettel szombaton 17.30 órára a kastély udvarára, a kivilágítás kezdetére. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz üzeneteket tartalmazó szíveket, szalagokat akasztani az elültetett fára. A programjukon résztvevőktől a rózsaszín sál vagy szalag viselése mellett kérik a szájmaszk használatát is.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!