Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Debütált a Mondegreen zenekar

Babos Petra | 2021.08.14.

Az S.K. Társulat és az egyik Fő téri vendéglátóhely által szervezett közös rendezvényen ma este a Mondegreen zenekar mutatkozott be a pápaiaknak. A formáció az idei év júniusában alakult. A négy lelkes fiatalból álló csapat saját szerzeményeket és feldolgozásokat játszik.

Kemenczki Gábor, az együttes basszusgitárosa a Pápa és Vidékének elmondta, a formációt Király Dávid és Király Botond alapította.  

– A bandát – Király Dávid gitáros, Király Botond énekes, Lődi Bence és Kemenczky Gábor basszusgitáros –  a Bartók Béla Zeneiskola volt növendékei alkotják. A mai volt az első közös fellépésünk, nagyon köszönjük M. Varga Veronikának és az S.K. Társulatnak, hogy lehetőséget biztosítottak számunkra a bemutatkozásra – tudtuk meg Kemenczki Gábortól, aki elárulta, a zenekar tagjai mindannyian játszottak már más csapatban.

A basszusgitáros hozzátette, sokan kérdezik tőlük a csapat nevének jelentését. A mondegreen egy kifejezés félreértése olyan módon, hogy az új értelmet adjon neki. A mondegreeneket általában az alkotja, aki dalt hallgat, s a hallgató, mivel nem képes egyértelműen hallani egy lírát, helyettesíti azokat a szavakat, amelyek hasonlóan hangzanak. A csapat neve is ebből ered.

A zenén keresztül szeretnék a dalok mondanivalóját közvetíteni. Bíznak abban, hogy a pápaiaknak is tetszett az előadásuk.

Kemenczki Gábortól megtudtuk, augusztus végén és szeptember elején is fellépnek városunkban egy másik vendéglátóhelyen, de terveik között szerepel, hogy még több városi rendezvényen bemutatkozhassanak.

A kellemes nyári estén a Guns N’ Roses, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers számai és saját angol nyelvű szerzeményeik csendültek fel

Az S.K. Társulat szervezésében augusztus 21-én 20 órakor, a Négyen éjfélkor című előadást láthatják az érdeklődők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: