Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Három távra várták a futókat a Watchman Pápa Félmaratonon (Cikkünket frissítettük)

Haraszti Gábor | 2021.08.15.

A CardioMAX Sportegyesület hatodik alkalommal hozta el városunkba a futás örömét, a Watchman Félmaratonon 7, 14 és 21 kilométeren összesen kétszázötveven álltak rajtvonal mögé.

Előbb a minimaraton, majd a dupla minimaraton, végül a félmaraton mezőnye vágott neki a kijelölt távnak, mely a Fő térről indult és a Március 15. téren keresztül a Gróf úton át a külső-várkerti futókörön vezetett vissza a Fő térre. A futókat az első csapat indulása előtt dr. Áldozó Tamás köszöntötte.

– A szervezők egy nagyszerű pályát jelöltek ki, külön köszöntöm azokat, akik első alkalommal jöttek el erre a versenyre, jó mozgást, jó futást kívánok mindenkinek – a mondta a polgármester, aki a múlt heti Balaton-átúszás után 21 kilométeren maga is rajtvonal mögé állt.

Hét kilométeren abszolút kategóriában 24:18 perces idővel Odonics Gábor lett az első.

 – Lazább versenyre számítottam, ám a második helyezett, Lencse Gábor olyan iramot diktált, hogy nagyon össze kellett szednem magam – osztotta meg a Médiacentrummal a versennyel kapcsolatos tapasztalatait a Veszprémből érkezett sportember. – A meleg, párás idő sem segített, de egy kiváló szervezésű, jó pályával tarkított versenyen sikerült első helyezést szereznem. Három éve a VEDAC-ban versenyszerűen atletizálok, második alkalommal voltam itt és szeretnék jövőre is visszatérni.

Dr. Áldozó Tamás a 21 kilométert két órán belül abszolválta.

– A hazai pálya úgy tűnik, segített, 1 óra 52 perc körüli idővel értem célba, ami nem rossz – mondta a célbaérkezés után a polgármester. – Az eleje nagyon jól ment, aztán – ahogy lenni szokott – a vége már nagyon fájt, 1:50-en belül szerettem volna beérni, az utolsó körben azonban éreztem, hogy ez nem lesz meg. Nem vagyok csalódott, készülök tovább, ősszel ugyanis triatlonversenyen szeretnék indulni.

A félmaraton abszolút első helyezettje 1:17:45 perces idővel Nick Márton lett, aki a veszprémi SVSE igazolt sportolója.

– Egy „combos”, jól futható, ugyanakkor nehéz pályával küzdöttem meg, volt benne földút, beton, rekortánborítás, emelkedők és lejtők. 1:15 körüli időt céloztam meg, de így is elégedett vagyok, gratulálok a szervezőknek, mert egy nagyon jó versenyt hoztak össze. 

A Pápai Atlétikai Club is népes csapattal képviseltette magát, eredményeiket, edzőjük Mórocz Katalin foglalta össze, aki 14 kilométeren második helyezést ért el.

– A PAC színeiben tizenketten indultunk. Gulyás Anna félmaraton kategóriájában első, összetettben második lett. Winhoffer Kata, Porga Dávid, valamint Horváth Bendegúz ezüstérmet vehetett át, míg Ferenczi Péter, Lukács Lili és Pongrácz Barbara harmadik pozícióban ért célba. Mellettük Giczi Aliz és a Wölfinger testvérek, Liza, Nóra és Ákos is elismerést érdemelnek.

Eredmények ITT!(https://results.sporthive.com/events/6832584603357080576)





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: