Érmek, egyéni csúcsok a szezonzárón

614
Fotó: internet

Egyéni csúcsokkal zárult az őszi szezon a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői számára, a világranglistán előkelő helyen álló Füredi Dániel két korosztályban is érmet szerzett.

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén Tatabányán rendezték a serdülő és újonc korosztály számára az országos bajnokságot, ahol a pápai egyesületet a serdülők között a 2006-os születésű Horváth Áron András képviselte.

– Áron kiválóan teljesített, 55.34 méteres egyéni csúccsal a hatodik helyen végzett – mondta az atléták edzője, Varga Patrik. – Teljesítménye azért is megsüvegelendő, mert az egy évvel idősebbek között sikerült ezt a jó eredményt elérnie.

A 2020-as év évadzárójának helyszíne a Tapolca Városi Sport- és Szabadidő Centrum volt, ahol a hagyományos dr. Papp Pál és Csermák József Emlékversenyt rendezték. A cél az atlétika népszerűsítése, a versenyzési lehetőség biztosítása volt, valamint a sportolók tisztelegtek a kalapácsvetés meghatározó egyéniségei előtt. Horváth Áron András mellett Füredi Dániel, Sztupák László és a nevelőegyesületéhez visszatérő Árvai Krisztián is dobókörbe lépett.

– Áron két kategóriában is egyéni csúcsot dobott, az ifiknél az öt kilogrammos szerrel nyolcadik lett (48.97), míg a serdülőknél szintén megjavította négy kilogrammal elért addigi legjobbját (56.42), amivel a rangsor ötödik helyét szerezte meg – folytatta az edző. – Füredi Dániel az ifjúságiak kategóriájában két méterrel nyerte a versenyt, melynek elismeréseképpen a vándorserleget is hazavihette (73.95), a junioroknál pedig a dobogó harmadik fokát csípte el (66.15). A férfi döntőben hazaigazolása utáni első megmérettetésén Árvai Krisztián idei legjobbjával ötödik (60.92), szintén ebben a kategóriában Sztupák László kilencedik (53.33) lett, aki emellé egy junior ötödik (63.15) helyet is begyűjtött – summázta a szezonzáró eredményeit a PAC edzője.

Varga Patrik hozzátette, nagyon elégedett az idény utolsó versenyével, hiszen szinte minden tanítványa formán kívül, fáradtan, a jól megérdemelt pihenőt várva versenyzett, így nagy meglepetések volt számára a mutatott teljesítmények. A kalapácsvetők két hét múlva folytatják a munkát, az alapozó időszak alatt erő- és állóképesség-növelő feladatok várnak rájuk.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!