Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Testvértelepülések a Bitva-Partyn

Pintér-Papp Eszter | 2021.08.15.

A háromnapos nyárádi Bitva-Party zárónapja az előzőekhez hasonlóan számtalan szórakoztató programot tartogatott. A Pápai Platán Nonprofit Kft. közreműködésével megrendezett rendezvénysorozatot a mai napon megtisztelte jelenlétével dr. Kontrát Károly államtitkár is.

A fesztivál mai napján színpadra lépett a Csiliznyáradi és a Nyárádi dalárda, Varga Zoltán, az érdeklődők láthatták a Csavar Színház A nagyidai cigányok című darabját, de a labdarúgópályán a Nyárád-Dáka Megyei Kupa labdarúgó-mérkőzésen is szurkolhattak a sport szerelmesei. A nap sztárvendégei Peret Sramek, valamint a Triász zenekar voltak.

A mai napon ünnepélyes eseményre is sor került a Bitva Partyn. Ma írták alá a Nyárád és Csiliznyárad közti testvértelepülési megállapodást. Pajak Károly polgármester ennek kapcsán a Médiacentrum kérdésére elmondta, Nyárádnak már van egy testvértelepülése Erdélyben, Gidófalva. A szlovákiai Csiliznyáraddal egy véletlen folytán kerültek kapcsolatba, egy utazás során fedezte fel a hasonló nevű települést a nyárádi polgármester és ezt követően vette fel a kapcsolatot a település vezetőjével, aki örömmel fogadta a megkeresést és így jöhetett létre a testvértelepülési kapcsolat.  

Az V. Bitva-Party a Turbó együttes báljával zárul.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: