Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Válogatott tekések Pápán

Haraszti Gábor | 2021.08.16.

Négy napon keresztül Pápán tréningeztek utánpótlás-válogatott teke csapataink. A játékosok a Pápai Sportcentrum tekepályáján napi több edzéssel az augusztusi világbajnokságra készülnek.

Az U14-es, az U18-as valamint az U23-as nemzeti csapatunk csütörtöktől vasárnapig döntötte a bábukat a Makkai Miklós tekecsarnokban, a sportolókat városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás is meglátogatta. A válogatottakat Juhász Tiborral együttműködve az a Csányi Béla irányítja, akit minden idők legjobb tekézőjének tartanak. Csányi még aktív versenyzőként kilencszer nyert világbajnokságot, ötször világkupát, kétszer Bajnokok Ligáját. Emellett 32-szeres magyar és tízszeres német bajnok és 17-szer választották meg Magyarország legjobb férfi tekézőjének. Visszavonulása után vezetőedzőként a német Bamberg férficsapatával többször nyert Bajnokok Ligáját, néhány éve pedig a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik. A sportág Puskás Ferencének is nevezett legendának pápai kötődése is van, hiszen 1980-ban párosban Makkai Miklóssal nyert világbajnokságot.

– Miklós egy ragyogó játékos volt – emlékezett vissza a többszörös világbajnok. – Többlépéses stílusa, egyedi technikája volt, úgy játszott, hogy mindig jobbról pörgette a golyót. Sokat köszönhet neki a város és a magyar teke, a válogatottban kezdő játékos volt, mindig megállta a helyét.

Csányi Béla a tekecsarnokról is elismerően szólt.

– Egy igazi gyöngyszem, csak gratulálni tudok hozzá, az ember csak álmodik ilyen létesítményről, biztos vagyok benne, hogy sokat fog hozzátenni a pápai teke fejlődéséhez. Szép gesztus volt a város részéről, hogy egykori sporttársamról, Makkai Miklósról nevezték el a helyet.

A 2021. évi U14-es világkupát valamint az U18-as és U23-as világbajnokságot augusztus 21-31. között rendezik Szlovéniában, az utazó keretben két pápai sportoló, Németh Máté és Lendvai András is helyet kapott. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: