Őrizetlenül hagyott pénztárcát lopott a nő, a rendőrök lezárták a nyomozást

540
Fotó: illusztráció

Lopás miatt folyt büntetőeljárás egy pápai nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A sértett 2021. június 17-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap az egyik pápai áruházban elhagyta a pénztárcáját, amelyet hamarosan egy ismeretlen nő visszaadott neki, ám a tárcából hiányzott több ezer forint készpénze. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 2021. augusztus 16-án gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt. Az 50 éves pápai nő beismerő vallomást tett, amelyben elismerte, hogy miközben az áruházban vásárolt, egy őrizetlenül hagyott pénztárcát vett észre, amelyet egy hirtelen ötlettől vezérelve magához vett és távozott az üzletből. Az autójába beszállva azonnal átnézte a tárcát, amelyben pár ezer forint készpénz és személyes okmányok voltak. A pénzt magához vette, majd a bukszát és az iratokat pár perc múlva visszaadta a tulajdonosának, aki időközben visszatért az üzletbe és épp a tárcája után érdeklődött.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!