Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Türr István Gimnázium alapítványa leköszönő tisztségviselőinek munkáját ismerték el

Babos Petra | 2021.08.18.

A Pápai Türr Alma Mater Alapítványt a Türr István Gimnázium 1971-ben végzett 4. A osztályos tanulói alapították azzal a céllal, hogy támogassák az intézményben folyó oktató-nevelő munkát, az oktatás színvonalát emelő tevékenységeket, a kiváló tanulmányi eredményű vagy szociálisan hátrányos helyzetű tanulók tanulmányait. Ma délután az egyik pápai vendéglátóhelyen a leköszönő tisztségviselők munkáját ismerték el, majd bemutatták az új tagokat.

Dr. Molnár István egyetemi tanár, a kuratórium elnöke a Pápa és Vidékének elmondta, az alapítvány már számos esetben biztosította támogatásáról az intézményt és diákjait. Legutóbb a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállásban nyújtott segítséget iskolájuk tanulói számára. A tanulók megnövekedett távoktatási igényeit internet-előfizetésekkel, tabletekkel, valamint a diákok tanulmányainak folytatása és elmélyítése során felmerülő költségekhez való hozzájárulással támogatta az alapítvány közel 1 millió forint értékben.

– Az elmúlt húsz év során egyre erősödve és gazdagabb programokat kínálva segítette az alapítvány a gimnáziumot, az ott tanuló diákokat. Az osztályunk és az alapítvány tisztségviselői 2019-ben úgy döntöttek, hogy megújítják azt és kiterjesztik annak munkáját, lehetővé téve, hogy a gimnázium végzősei csatlakozhassanak az alapítványhoz. Az alapítók és tisztségviselők 2019-ben úgy határoztak, hogy megnyitják a Türr István Gimnázium tagjai, valamint az alapítványi célokért aktívan tenni akarók előtt az alapítványt, amely 2020. október 7-től közhasznú jogállásúvá vált – tudtuk meg a kuratórium elnökétől.

– Szerettük volna elismerésünket kifejezni a távozó tisztségviselőknek, ezért Éhárt László, Éhártné Varga Zsuzsanna és Padosné Fazekas Mária Katalin részére tiszteletünk és hálánk jeléül, munkájuk elismeréseként alapítványi díjat adtunk át. Ők mindhárman csaknem harminc évig képviselték az alapítványt, s dolgoztak ott különböző pozíciókban. Köszönjük  odaadó munkájukat, hiszen nélkülük nem tudtunk volna elérni a megvalósult eredményeket – mondta dr. Molnár István.

Az elismerések átadása után az új tisztségviselőket – dr. Hodásziné Pingitzer Andreát, Vargáné Hári Ritát, dr. Horváth Pált és dr. Kis Gábor Szabolcsot – köszöntötték, s kívántak nekik jó munkát az alapítványnál.

Az eseményen részt vett Németh Zsolt, a gimnázium intézményvezetője is, aki köszönetét fejezte ki az alapítvány leköszönő tagjainak, hangsúlyozva, hogy meg kell becsülni az olyan személyeket, akik segítik az alapítványt, s mindent megtesznek azért, hogy az még sokáig működjön.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: