Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Újabb nemzetközi siker Füredi Dánieltől

Haraszti Gábor | 2021.08.18.

Nyolc nap alatt három versenyen vettek részt a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői, akik közül Füredi Dániel ismét nemzetközi viadalon ért el sikereket.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az embert próbáló versenysorozat Szekszárdon az U18-as magyar bajnoksággal indult, ahol Füredi Dániel hatalmas egyéni csúccsal (79.57) első lett, míg Major Mirtill Anna ötödik helyezést szerzett. A klub sportolói ezután a dr. Papp Pál – Csermák József Kalapácsvető Emlékversenyre utaztak, melyet a hagyományoktól eltérően nem Tapolcán, hanem Veszprémben rendeztek.

– A teljes csapat dobókörbe lépett, hatan igyekeztek minél jobb eredményt elérni – mondta Varga Patrik, a PAC edzője. – Füredi Dániel végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel második lett (77.06), Nagy Gergely idei legjobbjával döntőbe jutott a férfi kalapácsvetésben, végül ötödik pozícióban zárt (66.63), szintén a felnőtteknél Csernyík Dzsenifer egyéni legjobbjával (46.27) befért a legjobb tízbe. Árvai Krisztián sajnos nem jutott döntőbe (62.11), Major Mirtill Anna az ob-hoz hasonlóan ismét ötödik lett (45.88), a serdülőknél Horváth Áron kevéssel maradt le a dobogótól (55.97).

Az U18-as válogatott viadalt a csehországi Brno városában négy ország (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) részvételével rendezték. A csapatba Füredi Dániel is meghívást kapott.

– Dani ismét jól összpontosított a versenyen, melynek köszönhetően – megelőzve veszprémi riválisát – sikerült megnyernie a kalapácsvető versenyszámot (75.95) – folytatta a pápai edző. – Volt néhány hátráltató tényező, kezdve azzal, hogy elszakadt a kalapácsa, arról nem is beszélve, hogy csúszott a dobókör, de örülök, hogy megszerzett pontjaival sikerült hozzájárulnia a magyar csapat harmadik helyéhez.

A kalapácsvetők legközelebb Tatabányán és Budapesten szerepelnek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: