Süle Zsolt a Jobbik előválasztási jelöltje

413
Fotó: Pintér-Papp Eszter

Szeptember 18. és 26. között rendezik az ellenzéki előválasztást, melynek során az ellenzéki pártok kiválasztják közös miniszterelnök-jelöltjüket és országgyűlésiképviselő-jelöltjeiket. A Jobbik pápai szervezete ezen az előválasztáson Jakab Péter miniszterelnök-jelölését támogatja, Süle Zsoltot pedig Pápa és környéke országgyűlésiképviselő-jelöltjeként kívánja indítani – ezt maga Süle Zsolt jelentette be ma délután tartott sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus elmondta, augusztus 23. és szeptember 5. közt van lehetőségük a jelölteknek ajánló aláírásokat gyűjteni és az a képviselőjelölt indulhat az előválasztáson, aki legalább 400 ajánlást összegyűjtött. Miniszterelnök-jelöltek esetében ehhez 20.000-nél több aláírásra lesz szükség. Az ajánlásokat az ellenzéki választási bizottság ellenőrzi és a jelöltek csak ezt követően kerülhetnek fel az előválasztási szavazólapokra.

– A következő két hét folyamán sok helyen találkozhatnak velünk a pápai polgárok – köztük a piacon és más forgalmas helyeken – és szívesen vesszük, ha egy-egy aláírással támogatják Jakab Pétert vagy az én személyemet – mondta Süle Zsolt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az előválasztás napjaira Pápa egy központi helyén felállítanak egy választási sátrat és oda várják a választópolgárokat az ellenzéki pártok. Ennek pontos helyéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A Médiacentrum kérdést tett fel Süle Zsoltnak az önkormányzati és az országgyűlési képviselői tisztség közti összeférhetetlenség kapcsán, a jobbikos politikus azonban úgy válaszolt, ez a kérdés nem aktuális, akkor kell átmenni a hídon, amikor odaértünk. Pillanatnyilag arra koncentrálnak, hogy elsősorban Pápán – hiszen itt ismerik leginkább – találkozzanak a választópolgárokkal, most az előválasztásra való felkészülés, az ajánlások összegyűjtése a feladat.

A sajtótájékoztatón szó esett még országos politikai ügyekről is, mint a közelmúltban nyilvánosságot kapott lehallgatási ügy és európai uniós tagságunk kérdése is.    

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!