Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Holnaptól használható a kutyafuttató

Pintér-Papp Eszter | 2021.08.19.

Augusztus 20-án reggel megnyitja kapuit a Téglagyári úti barnamezős beruházás részeként épült kutyafuttató – tájékoztatta a Médiacentrumot Lovas Ferenc, a létesítményt üzemeltető Ebtenyésztők Pápai Egyesületének titkára, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a kutyafuttató egy olyan terület, ahol az általában pórázon sétáltatott városi kutyák szabadon futkoshatnak, játszhatnak.

A Téglagyári úti terület azonban ennél kicsit többet nyújt, hiszen vannak játékok, melyekkel kapcsolatban a titkár arra hívta fel a figyelmet, hogy azokat mindenki saját felelősségére használja, olyan kutyákkal, amelyek értik, tudják, hogy az adott játékelemen mit kell tenniük.

Lovas Ferenc elmondta, a holnapi naptól minden nap 8 és 18 óra között tart nyitva a kutyafuttató. A létesítmény ingyenesen látogatható, azonban azt kérik az ide érkezőktől, hogy olvassák el a kifüggesztett házirendet és annak megfelelően használják a területet. Így fontos, hogy csak megfelelően szocializált, nem agresszív kutyákkal érkezzenek. Fontos, hogy az eb ne tüzeljen, meglegyenek a megfelelő oltásai és az is, hogy a gazdi figyeljen a terület tisztaságára.

A kutyafuttatók esetében alapvető szabály, hogy a szabadon lévő kutyákat egy új eb érkezésekor pórázra kell venni és csak azt követően lehet újra szabadon engedni, ha a kutyák pórázon már elfogadták egymást.

A kutyafuttató házirendje megtalálható a papadog.hu oldalon és az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete Facebook-oldalán.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: