Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Búzától a kenyérig a Kékfestő Múzeumban

Pintér-Papp Eszter | 2021.08.20.

A búza és a kenyér a fő motívumai a Kékfestő Múzeum ünnepi programjainak. A múzeum kertjében Az elvetett búzától a kenyérig címmel szabadtéri kiállítás várja az érdeklődőket, emellett a múzeum kemencéjében friss kenyér sül és kézművesjátszóházban alkothatnak az ideérkezők.

Dr. Méri Edina, a Kékfestő Múzeum szakmai vezetője a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, a múzeum munkatársai dagasztották a kenyeret, amit a kemencében megsütnek és a látogatókat ezzel kínálják a délután folyamán. A szabadtéri kiállításon bemutatják az aratás eszközeit és a kenyérsütés kellékeit. Emellé társul a kézműves-foglalkozás is, melynek szintén a búza a fő motívuma. Búzakalász felhasználásával koszorúk készülnek, emellett külön erre az alkalomra alkottak egy búzakalászos mintafát, amivel kis zsákokra mintázhatnak a látogatók és lehetőség van nemzeti színű zsinór sodrására is.

A múzeum a mai napon ingyenesen látogatható, egyedül a kézműves-foglalkozásokon való részvételért kell fizetni. A Kékfestő Múzeum augusztus 20-i programjai 18 óráig várják az érdeklődőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: