Bontják a bölcsit

230

Egész pontosan a nyílászárókat bontották ki a Fenyveserdő Bölcsődében a kivitelezők, valamint azokat a válaszfalakat távolították el, melyekre az új helyiségkialakításhoz nincs már szükség. A munkaterületet augusztus 10-én vette át a kivitelező, az épület felújítási munkái ezekkel a bontási munkákkal kezdődtek. (Felvételeink az augusztus 19-ei állapotot mutatják.)

Mint arról korábban hírt adtunk, a Vajda Péter lakótelepi intézmény egy európai uniós projekt keretében újulhat meg. Ez a megújulás a gépészeti és villamossági rendszerek újjáépítését, új helyiségek és helyiségkapcsolatok kialakítását, új burkolatok készítését és komplex energetikai korszerűsítést tartalmaz, nyílászáró cserével, homlokzat- és tetőszigeteléssel, padlófűtés-kialakítással és napelemrendszer-telepítéssel.

A beruházás részeként egy csoportszobát áthelyeznek, egy másikat pedig újonnan alakítanak ki, így 14 kisgyermekkel többet fogadhat a bölcsőde.

A kivitelezési munkák elvégzésére 250 napja van a közbeszerzési eljáráson nyertes cégnek, vagyis jövő tavaszra újul meg az épület.

(További részletek a fejlesztésekről a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjában, minden szerdán 18.15 órakor.)  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!