Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

310 kilométert futott a győztes csapat a 24 órás váltófutáson

Haraszti Gábor | 2021.08.22.

11 csapat, 3483 kör, közel 1400 lefutott kilométer, családias hangulat. Röviden így lehetne összefoglalni az idei Solar Electric 24 órás váltófutást, melynek szombaton 10 órától vasárnap 10 óráig a sportcentrum pályája adott otthont.

A !300!, a 12 lelkes Padavan 2. felvonás, a Szedd a lábad! valamint a Fenyves 24 csapatának tagjai nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy 12 fős csapatokban egy napon keresztül óránkénti váltásban folyamatosan futnak. Idén négy társaság vállalkozott erre az embert próbáló feladatra, mellettük a háromórás kategóriára négy, a hatórásra három együttes jelentkezett. A versenyt végül – megvédve tavalyi elsőségét – a !300! csapata nyerte, mely 775 kört tett meg (310 kilométer), második a 12 lelkes Padavan 2. felvonás kollektívája lett 647 körrel (259 kilométer), megelőzve az idén debütáló Fenyves 24 futóit, akik 636 kört tettek meg a pályán (255 kilométer). A negyedik helyre a Szedd a lábad tagjai futottak be, akik egy nap alatt 604 kört teljesítettek (242 kilométer). Az utolsó métereket a fáradt, ám lelkes csapattagok együtt tették meg és 24 óra leteltével közösen érkeztek be a célba. Lássuk a csapatvezetők beszámolóit:

Szőke Zsolt (!300!): Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mindenki maximálisan odatette magát. Az volt a célunk, hogy a tavalyi 307 kilométert megdöntsük, ez sikerült is. Kicsit átalakult a csapatunk a tavalyi évhez képest, de az újak is sokat hozzátettek az összeredményhez, gratulálok a szervezőknek és minden futónak.

Madarasiné Prágai Krisztina (12 lelkes Padavan 2. felvonás): Tavaly is indultunk ezen a versenyen, idén sem szerettünk volna kimaradni, ám sajnos nehezen állt össze a csapat. A helyszínváltozás miatt kicsit monotonabb volt a futás, mint tavaly, azt tudtuk, hogy a 300-ak csapatát nem tudjuk legyőzni, így a célunk a második hely volt, ami nagy csatában sikerült is. Mind a 24 órát itt töltöttük, a fázósabbak a futófolyosón aludtak pár órát, a többiek sátrakban a szabad ég alatt, jó buli volt!

Dr. Áldozó Tamás (Fenyves 24): Tavaly a 300! csapatában indultam, év közben kezdtünk el arról beszélgetni, hogy mivel a Fenyves utcában sokan futunk, elindulhatnánk közösen. Nagyon jó kis társaság állt össze a napra, 250 kilométer felett teljesítettünk, ami azt jelenti, hogy átlagban minden tagunk 20 kilométernél többet futott. Nagyszerű futóteljesítményeket, sok példaképet láttam ma, örülök, hogy egy társaságba tartozhatom velük.

Bakai Renáta (Szedd a lábad!): Teljesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel, sikerült a kitűzött célunkat elérni, mindenki nagyon ügyes volt. A tavalyi alkalom után határoztuk el, hogy idén indítunk egy új csapatot, szerencsére sikerült is lelkes sporttársakat találni. Arra nagyon figyeltünk, hogy a pálya mellől biztassuk a többieket, a nagy melegben pedig folyamatosan adtuk a frissítőket.

A rendezvény keretében gyermekfutamokat is rendeztek, a 24 órás futás vasárnap délután közös bográcsozással zárult. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: