Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Épül az új út a Szabó Dezső utcában

Huszár Hajnal | 2021.08.22.

Jó ütemben halad az építkezés a Szabó Dezső utcában, a kivitelezők ezen a héten is látványos munkafolyamatokon dolgoztak.

A lakott területi, körülbelül 500 méteres szakaszon felmarták a régi aszfaltburkolatot és megkezdték az új út alépítményének építését, ehhez nagy mennyiségű murvát és kavicsot hordanak fel és tömörítenek a 6,5 méteresre szélesített útpályára, mely több helyen új nyomvonalon halad majd. A munkálatok szakaszos útlezárás mellett zajlottak, de az ingatlanok megközelíthetőségét folyamatosan biztosították a kivitelezők. A felmart utat lassú és óvatos közlekedésre alkalmas állapotba hozták, a kapubejárókat pedig felmurvázták, hogy a lakók közlekedését biztosítsák az átmeneti időre.

Az utca további részén, az iparterületi szakaszon már látszik a megszélesített nyomvonal, a külterületi szakasz leglátványosabb munkája pedig az elkerülőre kivezető új út nyomvonalának építése. Az egykori szántóföldön végighaladó új úthoz eltávolították a növényzetet, leszedték a humuszréteget, elkészítették a bevágást, a héten pedig az alépítmény kialakításán dolgoztak az építők. A folyópálya szélessége itt is 6,5 méter lesz, nagyon erős alappal. Ez azt jelenti, hogy az új szakaszt hozzátöltik a 83-as út szintjéhez, amihez 80 centiméter vastag kavicsréteget hordanak fel a felületre, erre kerül a 20 centiméter vastag murvaréteg, a 20 centiméteres CKT betonréteg és végül két rétegben, összesen 13 centiméter vastag aszfaltburkolat.

Egyelőre a kavicsréteg behordása és tömörítése zajlott a területen, de a jövő héten már megkezdik a 83-as főúthoz való csatlakozás kiépítését is. Ehhez 100-100 méter hosszú kanyarodó- és gyorsítósávot építenek.

Az útszakaszt mindkét oldalon másfél méter széles padka határolja majd és mindkét oldalon csapadékvízelvezető árkot is kialakítanak.    

(További részletek a fejlesztésekről a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjában, minden szerdán 18.15 órakor.)  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: