Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Sikeres volt a cigány népismereti tábor

Babos Petra | 2021.08.23.

Ma délelőtt tartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen módosították a PVCNÖ 2021. évi költségvetéséről szóló határozatot, melyre azért volt szükség, mert kormányzati támogatást nyertek a programjaik megszervezésére.

Kozák János elnök ennek kapcsán elmondta, több mint 5 millió forint támogatást kaptak, melyből cigány népismereti tábort valósítottak meg és egyéb programokat szerveznek a későbbiekben, a járványhelyzettől függően.

Ezt követően a Vissza a múltba – Cigány népismereti tábor részleteiről tartott tájékoztatót a tábor vezetője, Holdosiné Bánhegyi Ildikó.

– A csopaki tábor programjaiban kiemelt szerepet kapott a cigányság múltjának, történelmének, jelképeinek megismertetése, a cigány hagyományok felelevenítése. Az identitás erősítését segítette az autentikus cigány táncok és lovári nyelv tanulása. Mindemellett az időjárás lehetőséget biztosított arra, hogy a délutánokat a vízparton tölthettük, biztonságban fürdőzhettek a gyerekek a Balatonban. Az önfeledt szórakozást a közös játékok, vidám vetélkedők biztosították. A szabadidőben lehetőség nyílt a tábor sportlétesítményeiknek, eszközeinek használatára is. A gyerekek a tábor vezetőjével és a kísérőkkel természetesen sokat kézműveskedtek és a cigány hitéletről és búcsújáró helyekről is beszélgettek – mondta Holdosiné Bánhegyi Ildikó, akitől megtudtuk, a hatnapos tábor a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg 18 gyermek és 3 kísérő részvételével.

A tábor elérte a pályázatban megfogalmazott célokat, a programokat sikerült megvalósítani, a gyerekek vidáman, elégedetten, identitásukban megerősödve tértek haza. Az utaztatásban Pápa Város Önkormányzata volt segítségükre – zárta beszámolóját a tábor vezetője.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: