Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KORONAVÍRUS

Növekvő esetszámok

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.14.

Az elmúlt hét járványügyi adatait ismertette 14 órakor kezdődött sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. A városvezető arról számolt be, hogy a napokban emelkedés volt tapasztalható az igazolt pozitív esetek és az elrendelt karanténok terén egyaránt, azonban még mindig elmondhatjuk azt, hogy a megyei esetszámokhoz képest a pápai adatok mérsékeltek maradtak.

Október 7-éhez képest Veszprém megyében a pozitív esetek száma 250-nel nőtt. Ezek közül a pozitív esetek közül 28 volt pápai. Időközben 10 zárlatot feloldottak városunkban, ami azt jelenti, hogy összességében – ma délután 14 órai adatok szerint – 35-re emelkedett az aktív fertőzöttek száma. Szeptember óta nem volt ilyen magas ez az adat.  

Dr. Áldozó Tamás rámutatott, megfigyelhető, hogy a korábban elrendelt járványügyi elkülönítésekből több pozitív eset is igazolódott, így elmondható, hogy a járványügyi elkülönítés betölti a funkcióját.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az elrendelt járványügyi megfigyelések abszolút száma is nőtt. Ez a növekedés akkor a leginkább látványos, amikor bizonyos hivatásrendek esetében igazolódik be érintettség – például oktatási, nevelési intézményben – akkor egész osztályok kerülhetnek megfigyelés alá, mint ahogy a közelmúltban Pápán is megtörtént.

A polgármester kiemelte, összesen 192 új járványügyi megfigyelést rendeltek el az elmúlt héten a városban, 99 megfigyelés lejárt, de összességében 93-mal 154-re nőtt a megfigyelés alá vont személyek száma. Az elrendelt összes karantén száma pedig több mint a duplájára, 238-ra emelkedett.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a legfiatalabb pápai fertőzött 9, míg a legidősebb 76 éves, az átlagéletkor 42 év.

Dr. Áldozó Tamás a Médiacentrum kérdésére elmondta, pápai szociális intézményben jelenleg nincs fertőzött, de van tudomása arról, hogy a városban a közelmúltban óvoda is érintetté vált, azonban szeptember elseje óta a polgármesternek nincs hatásköre arra, hogy intézmények bezárásáról döntsön.

 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: