Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Táborok a Tankerületben

Pintér-Papp Eszter | 2021.08.23.

A Pápai Tankerületi Központ iskoláiban az idei nyári szünetben számtalan táborozási lehetőséget kínáltak a diákoknak, melyek közt napközis és „ottalvós” táborok egyaránt voltak, tudtuk meg Egyházi Andrea tankerületi igazgatótól.

– Idén olyan szerencsések voltunk, hogy a Pápai Tankerületi Központ iskolái által az Erzsébet-táborokhoz beadott jelentkezéseink mindegyike nyert. A zánkai nyári élménytáborokban összesen 278 diák és 31 tanár vett részt. Táboraink zöme június 27-től július 9-ig lezajlott, és még az elmúlt héten is voltak Zánkán táborozó tanulóink. A nyári napközis Erzsébet-táborokat összesen 730 diák és 76 tanár részvételével június 21-től augusztus 27-ig rendezzük. A 16 tábor megszervezésének összköltsége nettó 13 140 000 forint. Az Erzsébet-táborok keretében az őszi ottalvós kirándulásokra 8 iskolánk 204 diákkal, 22 kísérő nevelővel pályázott, itt még eredményt nem tudunk, jelenleg elbírálás alatt vannak a jelentkezések – részletezte Egyházi Andrea.

Mint megtudtuk, az Erzsébet-táborok mellett a 82.716.772 forintértékben támogatott Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program című projekt keretében a június 21. és július 4. közötti időszakban, 7 témamodulban 33 napközis nyári tábor és 5 bentlakásos tábor valósult meg a Pápai Tankerületi Központ 16 iskolájában. Ezekben 612 diák vett részt, közülük 49-en hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók.

A táborok programjai rendkívül sokoldalúak voltak, többségében a sport, a közlekedés, a művészetek, a nyelvtanulás, a hagyományőrzés, a környezetvédelem, a digitális kultúra köré épültek. Ezek a programok kiegészültek kézműves- és kreatív foglalkozásokkal, valamint külső programokkal is. Az élményjáték szolgáltatásnak köszönhetően minden helyszínen ugrálóvárak, kalandpályák, óriás csúszdák, élő csocsók tették még tartalmasabbá a szabadidő eltöltését.

– Tankerületünk Családbarát Munkahelyként három héten keresztül vállalta a tankerületi dolgozók gyermekeinek felügyeletét, természetesen pedagógusok közreműködésével. Úgy gondolom, ez egy olyan gesztus volt Tankerületünk részéről, amivel biztosíthattuk munkatársainknak azt, hogy gyermekeik megfelelő körülmények közt vannak, amíg ők köznevelési intézményeinkért dolgoznak – hangsúlyozta végül Egyházi Andrea.      





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: