Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét kiemelkedő országos eredményt ért el Böröczky András

Babos Petra | 2021.08.24.

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Böröczky András az elmúlt tanévben nagyon sok országos matematikai versenyen mérette meg magát. A matematika ifjú tehetsége a 2020/2021-es tanévben a két fordulóból álló Megyei Matematikaverseny első fordulóján maximális pontszámot ért el, így továbbjutott a döntőbe. A Bátaszéki Matematikaverseny első két fordulóját kiváló pontszámokkal teljesítette, így itt is bekerült az országos döntőbe. A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyről első helyezést hozott el, a Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulóján pedig Veszprém megye bajnoka lett.

Ezúttal ismét egy kimagasló eredményéről számolhat be hírportálunk, ugyanis András a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok által szervezett versenyen a 7. osztályosok korcsoportjában országos negyedik helyezett lett.

Matematikából, fizikából és informatikából összesen 21 kategóriában indítottak különféle nehézségű pontversenyeket a szervezők. Ezek a versenyek kilenc hónapon keresztül, vagyis 2020 szeptemberétől 2021. június elejéig tartottak. Minden hónapban új feladatokat adtak és a megoldásokat a következő hónap elejéig küldhették vissza a diákok.

A tehetséges diák kérdésünkre elmondta, a verseny során akadtak nehezebb feladatok is, ám úgy érzi, gördülékenyen megoldotta azokat is.

– A megmérettetés kilenc hónapon át tartott. A szöveges példák között voltak algebrai és geometria feladványok is. A verseny nehézségét az bizonyította, hogy ezt a feladatsort a nyolcadikosok, kilencedikesek és tizedikesek is megoldották, de néhányat még a 12. évfolyamosok is. Összesen 225 pontot lehetett elérni, én 202-t kaptam, aminek nagyon örültem – tudtuk meg a fiataltól, aki köszönetét fejezte ki felkészítőjének, dr. Spissich Lászlónak és a Munkácsy-iskola tanárainak, akik mindig segítették, támogatták őt.

A verseny díjátadója ősszel lesz, a KöMaL Ifjúsági Ankéton.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: