Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Sikeres övvizsgát tettek a karatésok

Haraszti Gábor | 2021.08.24.

Övvizsgával záruló nyári edzőtáboron vettek részt a Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club növendékei, akik közül Tatán hárman magasabb övfokozatot szereztek.

A pápai karatésok a tatai Renmei SE vezetője, Senpai Szabó Kornél meghívására vettek részt az edzőtáborban, ahol a nyári nagy melegben napi három edzésen vettek részt. A foglalkozásokat a sokszoros kata Európa-bajnok, Shihan Tóth Attila, a világbajnok Szepesi Csenge edzője, Shihan Polacsek Zoltán és a branch vezetője, Shihan Kálóczi József ötdanos mesterek mellett Sensei Molnár Zsolt háromdanos, Senpai Szabó Kornél és Senpai Lengyel László kétdanos mesterek vezették.

– Volt ínszaggató Koryu Karate önvédelmi edzés Shihan Gott Zoltán mesterrel, és az edzőtábor rangját emelte az is, hogy az egyik délutáni küzdőedzésen részt vettek a kapuvári KKE-Spartacus kiváló versenyzői is – mesélte Molnár Zsolt, a pápai egyesület vezetője. – Hogy ne legyen túl sok lehetőség a pihenésre, a tataiak mindig remek programokkal töltötték ki az edzések közötti időt, így idén is volt többek között bűnmegelőzési előadás, katonai akadálypálya és habparty is. Szerencsére akadt olyan edzés is, aminek a végén a karatésok a strand egyik medencéjében hűthették le harci hevületüket.

Az edzőtábort a hagyományok szerint övvizsga zárta. Nagy megtiszteltetés volt a vizsgázók számára, hogy tudásukat Shihan Kálóczi József öt danos mester előtt bizonyíthatták.

– A rekkenő hőségben a fárasztó, kétórás technikai vizsgát rövid szünet után a vizsgaküzdelmek követték. Övfokozattól függően kellett folyamatosan egymás után tíz, tizenöt illetve húsz ellenféllel megküzdeni másfél-másfél percig. A próbatétel presztízsét növelte, hogy a vizsgaküzdelmeket remek tatai, abasári és kapuvári versenyzők segítették. Az övvizsga az alapos felkészülésnek köszönhetően a pápaiak számára teljes sikerrel zárult, így Molnár Benő a 6. kyu (sárga öv), míg Molnár Ignác és Molnár Vince a 4. kyu (zöld öv) fokozatokat szerezte meg – tájékoztatott a klub edzője.

A Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club Pápa őszi tagfelvételéről a www.pizsamadojo.hu oldalon lehet információt szerezni.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: