Tanszercsomagok hátrányos helyzetű diákoknak

903
Fotó: Pintér Ádám

A Pápai Tankerületi Központ partnerszervezetként vesz részt a RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára című projekt keretén belül beszerzett tanszercsomagok kiosztásában. A csomagokat a ma délelőtti intézményvezetői értekezleten vehették át a tankerületi iskolák vezetői, illetve az elkövetkező napokban szállítják ki azokat az iskolákba.

– A Klebelsberg Központ az előző évhez hasonlóan minden hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás diák számára tanszercsomagot juttat, területi korlátozás nélkül és az oktatási intézmény fenntartójától függetlenül. A Pápai Tankerületi Központ intézményeiben az elmúlt évben 600 csomagot juttattak el az érintett családokhoz, az idei évben 640 csomagot osztanak ki – mondta el Máté Mirtill pályázati osztályvezető.

Mint megtudtuk, az alsó tagozatosoknak évfolyamonként állították össze a csomagokat, az elsősöknél külön fiú és lány csomagok is készültek, a felsősök számára pedig egységes csomagokat válogattak össze.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!