Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Rajtol a Socca Pápán

Haraszti Gábor | 2021.08.25.

Augusztus 31-én várhatóan 16 csapat részvételével hivatalosan is elrajtol városunkban a Socca kispályás labdarúgó-bajnokság. A részletekről a szervezők a Pápai Sportcentrumban tájékoztatták a csapatvezetőket.

„A kispályás labdarúgás jövője, a jövő kispályás labdarúgása”– hirdeti a Socca Hungary szlogenje, amely három éve a szakág magyarországi népszerűsítése érdekében alakult. Ami a szabályokat illeti, egyidejűleg öt mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodik a pályán, a hagyományos kézilabdapályánál nagyobb (45m x 25m) területen játszanak a csapatok, a kapu négy méter széles, és kettő méter magas. A játék gyors, pörgős, a közönség pedig gólokban gazdag összecsapásokat szurkolhat végig.

A szövetség eltökélt célja, hogy egyre szélesebb körben népszerűsítse a kispályás labdarúgást, ennek érdekében pedig kidolgozásra került egy megyei bajnokságokon alapuló bajnoki rendszer, a régiós tornák győztesei pedig később részt vehetnek majd a budapesti nagydöntőn, ahonnan lehetőség nyílik a Socca Bajnokok Ligája mezőnyébe történő kvalifikációra. A Socca augusztus 31-én Pápán is elstartol, a részletekről Csuhai Tibor, a Socca Hungary ügyvezetője, a helyi képviselő, Iványi Martin és Koncz János, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai felelőse tartott tájékoztatót a benevezett csapatok képviselőinek.

– A Socca Hungary az International Socca Federation (ISF) hivatalos magyar partnere – mondta Csuhai Tibor. – Célunk az, hogy a magyar labdarúgásban a nagypályás labdarúgás és a futsal mellett a hagyományos kispályás foci is népszerű legyen. Örömteli, hogy az ország több városához hasonlóan Pápán is útjára indul a labda, talán az első olyan város Pápa, ahol rögtön két osztályt is indítunk, minket is meglepett a nagy érdeklődés.

Koncz János elmondta, ezidáig 15 csapat indulása biztos, jövő héttől két osztály indul, keddi játéknappal, nyolc taggal egy „kiemelt” liga, emellett egy amatőr osztály is, ahova hét csapat adta le indulási szándékát, ám az a terv, hogy ebben a csoportban is nyolcan legyenek, ezek az együttesek csütörtökönként mérik össze tudásukat a Perutz-stadion és a sportcsarnok közötti műfüves kispályán valamint a Munkácsy Sporttelepén található játéktéren.

A benevezett csapatok névsora és sorsolás hamarosan! 


  • Friss hírünk
    Videó
    PÁPA - KULTÚRA

    Húsvét és a kékfestés

    Vajon milyen húsvéti szimbólumok jelennek meg a kékfestés...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: