Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Edzés a szabadban – Megnyílt a várkerti fitneszpark

Huszár Hajnal | 2021.08.26.

Néhány perccel ezelőtt adta át a sportolni vágyóknak a várkerti fitneszparkot dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester. Az újabb várkerti átadóra sok érdeklődő gyűlt össze a bizonytalan időjárás ellenére.

A Várkert Gróf úti oldalán megépült közel 240 négyzetméteres szabadtéri sportparkban kilenc sporteszköz kapott helyet: egyrészt a bemelegítéshez, nyújtáshoz, levezetéshez használható eszközök, másrészt más fitnesztermekből ismert erősítő eszközök. A sportszerek fém- és a műanyagrészekből állnak, megfelelő felületképzéssel a kültéri használatnak megfelelően. A fitneszpark ütéscsillapító gumiburkolatot kapott, területén a játszótérhez hasonló fa hatású, újrahasznosított műanyagpadokat is elhelyeztek.

A park különlegessége, hogy a többi szabadtéri fitneszparktól eltérően, ide nemcsak saját testsúlyos edzésre alkalmas berendezéseket telepítettek, hanem mozgó-forgó alkatrésszel rendelkező eszközöket is. A város legnagyobb és legmodernebb kültéri fitneszparkja a test teljes izomzatának erősítésére alkalmas, így a kar- és mellizom, hátizom, váll, láb és törzs izmainak átmozgatására, edzésére. A sportparkot egy különleges elem teszi egyedivé, a Várkert feliratot formázó pad nemcsak pihenésre használható, de saját testsúlyos gyakorlatokra is. A kivitelező ajánlása szerint 12 éves kortól javasolt a kültéri fitneszpark használata.

A létesítmény átadóján dr. Kovács Zoltán a park felépítését és funkcióit ismertette és arra biztatta a jelenlévőket, hogy sportoljanak itt gyakran, hiszen a rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része.

A köszöntők és a nemzeti színű szalag átvágása után a Zsoodance TSE táncosai adtak műsort a sportparkban, majd pedig az érdeklődők birtokba vették a megújuló Várkert legújabb létesítményét. Őket az eszközök használatában és az egyes gyakorlatok helyes elvégzésében a Pápai Sportcentrum két edzője segítette, Pap Dániel és Magas Dávid adott tanácsokat a sportolni vágyóknak a fitneszparkban végzett edzésekhez.

Dr. Áldozó Tamás szintén a sportos életre buzdított. Elmondta, a fitneszpark egyelőre a játszótérrel megegyező nyitvatartási időben működik, vagyis 9 és 20 óra között látogatható a hét minden napján. Hozzátette, hamarosan a várkerti mulcsos futókör is elkészül, így a Várkert ismét a futók kedvelt helyévé válik, de bízik abban, hogy a fitneszparkot is sokan látogatják majd.

A mai átadóval a Várkert újabb attrakciója vált elérhetővé, hiszen néhány héttel ezelőtt a játszótér már megnyílt, hamarosan pedig a megújuló park további elemeit is átadják a nagyközönségnek.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A nyelvi határokat átlépő popdíva

    A flamand és szicíliai felmenőkkel rendelkező kanadai énekesnőt, Lara...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: