Illegális bevándorlókat fogtak a pápai rendőrök

4969
Fotó: police.hu

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai hét illegális bevándorlót elfogtak és további kettő személyt keresnek Pápán – adta hírül a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a járőrök 2021. augusztus 27-én 9 óra 15 perckor Pápa belterületén intézkedés alá akartak vonni egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben az előzetes információk szerint egy embercsempész és illegális bevándorlók utaztak. A jármű vezetője a rendőri jelzésnek nem tett eleget, vagyis a gépkocsival nem állt meg, hanem az egyenruhásokat kikerülve továbbhajtott. A kisbuszt követni kezdték a pápai járőrök a szolgálati autójukkal, majd a migránsokat szállító autó egy másik járműnek ütközött és megállt. Ekkor a benne utazó személyek azonnal kiugrottak és menekülni kezdtek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint hét férfit sikerült elfognia a járőröknek, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Közülük öten szír, ketten pedig jemeni állampolgárnak vallják magukat. További kettő személynek sikerült elfutnia, akiket a rendőrség jelenleg is keres.

Az elfogott férfiak ellen az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!