Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ökonap a Somlón

Pintér-Papp Eszter | 2021.08.27.

A somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola ökonapot tartott ma a Somló Fesztiválon. Csóka Zita, a projekt szakmai asszisztense a Médiacentrum kérdésére elmondta, az EFOP 3.3.7-es, Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a somlóvásárhelyi általános iskolában című projekt keretén belül szervezték a mai programot.

Az ökonapon az iskola standjához látogatók ízelítőt kaphattak a projekt során készült alkotásokból, így fonott kosarakat, virágdíszeket is láthattak a vendégek, akiket egészséges ételekkel is kínáltak az iskola munkatársai.

A hároméves projekt során szakköröket tartottak, diákok és pedagógusok tanfolyamokon vehettek részt, szerveztek szakmai napokat, voltak levendulafesztiválon és több kitelepülésük is volt különféle rendezvényeken.

Csóka Zitától megtudtuk, a gyermekek nagyon szerették a projekt keretei közt szervezett programokat, népszerű volt többek közt a kosárfonás, a kelmefestés, a virágkötészet és a varrótanfolyam is. A pedagógusok szintén örömmel vállaltak feladatokat a projektben. A három év hamarosan lezárul, ám a tapasztalatokat, eredményeket viszik tovább, emellett az iskolarádió, az iskolaújság és a projekt szíve, az ökokert is az iskolai élet része lesz az elkövetkezőkben is.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: