Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Revansot vett a kupában a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2021.08.27.

Szilágyi Adrián találatával 1-0 arányban győzött és továbbjutott a MOL Magyar Kupa második köréből a Perutz FC, mely vissza tudott vágni a Balatonfürednek a bajnokságban elszenvedett múlt heti vereségért.

Az NB III-as bajnokság és a Magyar Kupa sorsolásának szeszélye folytán öt nap alatt mindkét versenysorozatban összemérte erejét a Perutz és a Balatonfüred együttese. Az első felvonást a Balaton-partiak nyerték, Pápán 1-0-ra diadalmaskodtak a vendégek. A MOL Magyar Kupa második körének nyitómérkőzésén a pápaiak revansra készültek, ám ez a sok hiányzó miatt nem ígérkezett könnyű feladatnak.

A vendégek akarata érvényesült az első félidőben, egy-két kósza hazai kontrát leszámítva a Perutz játszott veszélyesebben, igaz az utolsó passzok nem voltak pontosak, így Sevingernek nem kellett játékba avatkoznia. A második félidő jóval eseménydúsabb volt, mindjárt az első percben megszerezhette volna a vezetést a Perutz, Kalász közeli lövését azonban bravúrral védte a kapus. Három perccel később már a hazai portás is tehetetlen volt, Kalász passzolt Szilágyihoz, aki pontosan lőtte ki a jobb sarkot, 0-1. A gól után leparkolt a hazai tizenhatosnál a Perutz, ám sem akcióból, sem pontrúgásokból nem sikerült a minden bizonnyal a mérkőzést eldöntő második találatot belőni. A 70. percben Szilágyi asszisztját Kalász spiccel küldte rá, Sevinger megint nagyot védett. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy szabadrúgás utáni fejesnél Szigeti hárított óriásit, majd a 88. percben Zsirai mentett a gólvonalról. A hosszabbításban is kibírta a Pápa a balatonfüredi nyomást és megőrizte minimális előnyét, melynek köszönhetően készülhet a kupasorozat harmadik körére, amibe már az NB I-es és NB II-es klubok is becsatlakoznak.

Balatonfüredi FC – Perutz FC 0-1 (0-0) Gsz.: Szilágyi

Balatonfüredi FC: Sevinger – Takács (Frey 85.), Farkas, Schillinger (Borgulya 63.), Szalai, Markó, Leidl (Miskei 46.), Burucz, Pécseli, Szabó (Róth 69.), Bene (Csikós 69.).

Perutz FC: Szigeti – Nagy, Zsirai, Bence, Szalai – Köles, Iványi (Molnár 76.), Szilágyi, Füredi – Hanzl, Kalász.

Weitner Ádám: Hasonló volt a játék képe, mint a bajnokin, próbáltunk kezdeményezni, ellenfelünk pedig stabilan futballozott. A különbség az volt, hogy sokkal direktebb és jobb volt a játékunk, határozottabbak voltunk és minél előbb el akartunk jutni a kapuig. A megérdemelt vezetés után volt még több lehetőségünk is, örülök, hogy nem kaptunk gólt, kapusunknak egy komoly védése volt. Racionálisak voltunk, tetszett a csapatjáték, gratulálok a srácoknak.

A pápai csapat szeptember 1-jén Andráshidán folytatja a bajnokságot. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: