Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A nyarat búcsúztatták a megafonosok

Babos Petra | 2021.08.28.

A Megafon Zenei Egyesület tehetséges fiataljainak műsorára tapsolhattak péntek este a Fő téren az érdeklődők. Az egyesület nyárbúcsúztató programjára zsúfolásig telt az egyik vendéglátóhely terasza, a vendégek együtt énekeltek az egyesület tagjaival.

A Megafon Zenei Egyesületet Mészárosné Varga Veronika biztatására és támogatásával hozta létre Horváth Kinga ének-zene tanár, aki olyan tehetségeket nevelt ki a tizenöt év során, mint Ekanem Bálint, Ifju Martin és Kovács Brigitta.

Horváth Kingától, a Megafon vezetőjétől megtudtuk, a járványhelyzet idején online szervezték fellépéseiket, ám ez nem volt könnyű számukra.

– Nagyon örülünk, hogy egyre több fiatal csatlakozik hozzánk, s annak is, hogy egyre több tehetségünk kerül be a szakmába, mint például Hédl-Szabó Dani, aki az egyik budapesti színháznál dolgozik – emelte ki a csoport vezetője, akitől megtudtuk, jelenleg 15 fő alkotja az egyesületet, próbáikat szerdánként tartják. Izgatottan készülnek az őszi nagykanizsai országos énekversenyre, remélik, idén is szép eredményekkel térhetnek haza.

Ifju Martintól megtudtuk, októbertől a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színművész szakára jár majd.  

– Nagyon várom, hogy elkezdődjön az egyetem, de a Megafont nem felejtem el továbbra sem. Amikor tehetem, hazajövök, s akkor meglátogatom a kis csoportot. A Megafon egy összetartó csapat, amely inkább már egy nagy család, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk – tudtuk meg a fiatalembertől.

Horváth Kinga végül elmondta, örömmel tölti el őket, hogy sok fellépési lehetőséget kaptak a várostól is, így számos helyen találkozhatnak a jövőben a pápaiak a megafonosokkal.

A kora őszi est során operettet, musicalt és örökzöld slágereket énekeltek a fiatalok, megidézve a hosszú, forró nyarat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: