Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Negyvenéves a Húsos Horgász Egyesület

Haraszti Gábor | 2021.08.28.

Épp negyven éve, 1981-ben alakult meg a Pápa és Vidéke Horgászegyesület szakosztályaként a későbbi Pápai Húsos Horgász Egyesület, mely a kerek évforduló kapcsán nagyszabású, horgászversennyel színesített, egész napos rendezvényt tartott borsosgyőri taván.

Az ünnepélyes eseményre elfogadta a meghívást dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, akik köszöntötték a meghívott vendégeket és gratuláltak a tagságnak az elmúlt negyven évhez. Orbán Péter, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, a négy évtized pillanatok alatt elröppent. 

– 1981-ben a pápai húsgyárban, Hőbe Imre irodájában alakult meg a Húsos horgászszakosztály, mely tíz évvel később egyesületté formálódott – tekintett vissza Orbán Péter, aki 2006 óta tölti be az elnöki tisztet. – Évről évre nőtt a taglétszám, eleinte tagként, majd titkárként, később elnökként igyekeztem és igyekszem a mai napig az egyesület hasznára lenni. A kezdeti 45 fős létszámunk mostanra megtízszereződött, hiszen közel 500 tagunk van, köztük sok fiatallal, így az utánpótlás is biztosított. A horgászokkal közösen sok mindent meg tudtunk valósítani az elmúlt években, fejlődtünk, megszépült a tó és környéke. Vannak még terveink, beadtunk egy pályázatot, mely ha pozitív elbírálást kap, többek között a tóhoz vezető utat is meg tudjuk csinálni és a napelemrendszert is ki tudnánk építeni, ezáltal bekapcsolódhatnánk a városi rendezvényekbe, de az említettek mellett még sok ötlet van a tarsolyunkban.

Az eseményen a Magyar Országos Horgász Szövetség képviseletében Martin Krisztián Tamás díszoklevelet nyújtott át a pápai egyesület elnökének, dr. Táncsics Aladár, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség részéről „A horgászatért” emlékplakettel kedveskedett Orbán Péternek, több évtizedes munkájáért, amellyel megalapozta és elindította az egyesület példamutató fejlődését.

A jubileumi nap közös vacsorával, díjátadással, tombolával és minden bizonnyal hajnalig tartó mulatsággal zárul.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: