Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A volt Kilián lakótelep kertészeit díjazták

Babos Petra | 2021.08.28.

Pápa Város Önkormányzatának közösségfejlesztő projektjén belül május végén szervezték meg a közösségi virágültetést. A TOP-os pályázat keretében megvalósuló projekt a város két legnagyobb lakótelepén zajlik. Ma a Nyárbúcsúztató Játszótéri Napon hirdettek eredményt, s adták át az elismeréseket a volt Kilián lakótelep kertészeinek.

A „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű projekt felhívására lakók, baráti csapatok és társaságok neveztek, akik szebbnél-szebb virágos kerteket alakítottak ki a lakóházak között, ezzel színesítve, szépítve környezetüket.

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője elmondta, ahogy a felhívásban is jelezték, ez egy környezetszépítő verseny volt, ma, a Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap keretein belül díjazták a kertek építőit, gondozóit.

– Elmondhatom, hogy a lakótelep kertészei megérdemlik a tapsot, hiszen gyönyörűen rendben tartották a tavasszal ültetett növényeket, sokan tovább bővítették a virágágyásokat és ötletes, egyedi megoldásokkal találkoztunk mindegyik kiskertnél – emelte ki Horváth Dorina, aki elmondta, ősszel újra lesz lehetőség nevezni a közösségi virágültetésre.

Unger Tamás alpolgármester, önkormányzati képviselő az átadón örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek a közösségi programon, együtt szépítették, csinosították környezetüket. Gratulált a csapatoknak, s arra buzdított mindenkit, hogy a jövőben csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

A szervezők az összes csapatot megajándékoztak, közülük három nyertest is választottak.

Az egyik díjazott, Vörös Veronika hírportálunk kérdésére elmondta, nagyon jó ötletnek tartotta a kezdeményezést, örömmel csatlakozott, hiszen jó lenne, ha mindenkiben tudatosulna, hogy virágok nélkül nem lehet élni.

– Úgy gondolom, a szép környezet hozzájárul a lakótelepünk rendezettségéhez. Tavasszal kaktuszokat, terülő tuját és más kisebb bokrokat kaptam, amelyek nagyon tetszenek. A kertben egyedül ültettem a növényeket és gondoztam is azokat – tudtuk meg a fiatal hölgytől, aki hozzátette, ősszel is szeretne részt venni a programban.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: