Magasból mentettek a tűzoltók

795
Fotó: Pintér-Papp Eszter

Néhány perccel 17 óra után fekete füst jelent meg a volt Kilián lakótelep egyik épületének tetején, majd felharsantak a szirénák, megérkezett két gépjárműfecskendő és egy magasból mentő gépjármű, és a pápai tűzoltók megkezdték a tetőn rekedt sérült mentését.

Az eset szerencsére nem volt valós, a lánglovagok a Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap programjai sorában tartottak látványos bemutatót annak apropóján, hogy a pápai tűzoltóság az idei évben 150 éves.

A gyakorlat során a feltételezés szerint a ház tetején szigetelési munkálatok közben egy gázperzselővel meggyújtották a szigetelő anyagot. Egy személy el tudta hagyni a tetőt, társa megpróbálta eloltani a tüzet, azonban a lángok közt rekedt. Őt a tűzoltók hordágy segítségével a létrakosáron keresztül hozták le az épület tetejéről, ezt követően létrasugarat szereltek és vízágyúval eloltották a tüzet.

A bemutatót kicsik és nagyok nagy érdeklődéssel szemlélték. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!