Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Új bajnokot avattak a közösségi ultrafutáson

Haraszti Gábor | 2021.08.29.

A CardioMAX Sportegyesület hatodik alkalommal rendezte meg közösségi ultrafutó kihívását, melyet a hölgyeknél Györkös Virág, a férfiaknál Derczó Zoltán nyert meg.

A Külső-Várkerti Futókörön rendezett Vár az ULTRA Kert 2021. sporteseménynek nagyon egyszerű volt a szabálya, mindkét nemben az nyert, aki hat óra alatt a legtöbb kilométert tudta teljesíteni. Futásra kifejezetten alkalmas időjárási körülmények között, délelőtt 9 órától 15 óráig tartott a verseny, ahol több mint húszan vágtak neki a köröknek. Szabó György Vilmos főszervező elégedetten értékelt az eredményhirdetés előtt, hiszen többen ezen az alkalmon teljesítették első maratonjukat vagy félmaratonjukat, vagy javították meg addigi legjobb eredményüket. Végül a nőknél 40,2 lefutott kilométerrel Györkös Virág lett az első, megelőzve Politzerné Czottner Ibolyát (30 km) és Talabér Adriennt (23,38 km).

– Nem érkeztem konkrét céllal, szerettem volna egy jót futni, ami sikerült is – fogalmazott a bajnoknő. – Nem egyben futottam le, az összidőm öt óra felett lett, próbáltam a frissítésre és a pihenőre is kellő figyelmet fordítani, gratulálok minden indulónak.

A férfiaknál Derczó Zoltán nyert, akit az utolsó két körön családja és sporttársai is elkísértek, így hat órával és 52,8 kilométerrel később rögtön fogadhatta a gratulációkat az újdonsült bajnok.

 – Életemben először futottam egyben hat órát, a célom az volt, hogy átlépjem az 50 kilométert, ami sikerült is, nagyon fáradt vagyok, de megérte – mesélte Zoltán, aki rendszeresen 2020 nyara óta fut. – Két alkalommal, a 20. és a 32. kilométernél éreztem egy kisebb holtpontot, de sikerült jól frissíteni, amivel átlendültem a nehéz periódusokon. A tervem az volt, hogy 6:30-as kilométereket futok, amit nagyjából sikerült is tartani. Szeretnék mindenkinek gratulálni, rendkívüli teljesítményeket láttam ma.

A kategóriában Derczó Zoltán mögött második Szőke Zsolt (51,55 km), harmadik Szenkovics János (42,2 km) lett. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: