A kecskeméti repülőnapon jártak a közgázosok

909
Fotó: Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

Mint arról korábban már hírt adtunk, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium az idei évben partneriskolaként csatlakozott a Honvédelmi Minisztérium gondozásában megvalósuló Honvéd Kadét Programhoz. Ennek részeként az MH Pápa Bázisrepülőtér közreműködésével dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka 32 tiszteletjegyet ajánlott fel a Közgáznak, mint kadétiskolának a hétvégi kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

A diákok és kísérőik vasárnap vettek részt a különleges programon.

Somogyi Katalin, a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese hírportálunknak elmondta, felejthetetlen élményben volt részük, nagyon jól érzeték magukat a repülőnapon.

– A rendezvényre érkezve azonnal felkeltették a figyelmünket a helyszínen várakozó csapatszállító repülőgépek, illetve a Magyar Honvédség kötelékében szolgálatot teljesítő repülőgépek. Az ünnepélyes megnyitó után látványos katonai légibemutatót láthattunk, ahol a NATO egyesített haderejének különböző géptípusai egyéni és kötelék repüléseket mutattak be. Külön érdekessége volt a napnak a szárazföldi és légi haderő közös bemutatója, ahol harcászati feladatokat hajtottak végre. A nemzetközi légibemutató egyik fénypontja Besenyei Péter egyedi és különleges műrepülő gyakorlata, show-ja volt – tudtuk meg Somogyi Katalintól, aki köszönetét fejezte ki az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnokának, Magasy Zsolt ezredesnek a különleges lehetőségért, a felejthetetlen élményekért.

Az intézményben szeptembertől induló honvéd kadétképzés rendkívül népszerű a leendő 9. osztályosok körében, sokan érdeklődnek iránta, ezért is volt nagyszerű lehetőség a kecskeméti repülőnapon való részvétel.

– A minőségi munka érdekében együttműködésben dolgozunk az MH Pápa Bázisrepülőtérrel. A 9. évfolyamos tanulóknak lehetőségük van a honvédelmi alapismeretek nevű tantárgy tanulására, amely felkészíti őket a tantárgyból való érettségi letételére, így a diákok többletpontokat kapnak az adott szakirányon való továbbtanulás esetén. A program az iskolai tanórákat hatékonyan kombinálja a korszerű, a tanulóknak kihívást jelentő, értékes tapasztalatokat nyújtó elfoglaltságokkal, amelyek a honvédségi, katonai környezet miatt egyedi, különleges élményt és fejlődési lehetőséget nyújtanak a résztvevőknek, miközben hiteles információkkal bővíthetik ismereteiket a Magyar Honvédségről és annak társadalmi szerepéről – mondta kérdésünkre Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!