Támogatják a nemzetiségi oktatás-nevelést

1360
Fotó: Babos Petra

Ma délután ülésezett a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen az első napirendi pontban a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában folyó nemzetiségi oktatás támogatásáról született döntés.

Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, a német nemzetiségi önkormányzat a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 550.000 forinttal támogatja a nemzetiségi oktatást, az óvoda nemzetiségi csoportját pedig 100.000 forinttal.

– Az idei évben a járványhelyzet miatt több programunk is elmarad, így azt gondoltuk, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a támogatásra, s sokkal nagyobb mértékben segítjük az nemzetiségi nevelést és oktatást – tudtuk meg Pillerné Fódi Ilonától, aki hozzátette, a támogatást nemzetiségi célú programok, eszközök beszerzésére fordítják az intézmények.

Az ülésen szó esett még a Schultüte édességcsomagok átadásáról, amelyet a nemzetiségi osztályba járó kis elsősöknek adnak át az őszi szünet után.

A vegyes ügyek keretében döntöttek a soron következő rendezvényekről. Hagyományos Márton-napi programjukat idén osztályszinten szervezik meg, a gyerekek kézműves-foglalkozásokon és szeretetvendégségen vesznek részt. A programra 350.000 forintot különítettek el.

Az idei évben a nemzetiségi nap elmarad, az adventi hangverseny megszervezése pedig még kérdéses.

Tegnap tartották a megyei közösség közgyűlését, ahol megválasztották a vezetőséget. A régióból egy új személy került be, ő Fódi István, a Bakonyszücsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!