Osztálytalálkozó ötven év után

1743
Fotó: Babos Petra

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Iskola pápai részlegének végzős tanulói 1971 májusában tartották ballagási ünnepélyüket, s most ötven év után osztálytalálkozót szerveztek. A fél évszázada vizsgát tett húsipari szakmunkások a találkozó alkalmával megtekintették a húsgyárat is.

Az osztályból sokan hosszú évtizedeket ledolgozva a húsgyárból mentek nyugdíjba, másokat különböző munkaterületekre sodort az élet. Van közöttük lelkész, szállodatulajdonos, gépkocsivezető, hivatásos vadász, számukra volt igazán érdekes a fél évszázadnyi változás. A találkozó fehér asztal mellett folytatódott sok-sok meglepetéssel. Imával, verssel emlékeztek elhunyt tanáraikra, osztálytársaikra. Rengeteg élményt, történetet, diákcsínyt elevenítettek fel a késő estébe nyúló beszélgetés során. Az öregdiákok távozáskor megfogadták, hogy ezentúl gyakrabban összejönnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!