Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A Bajnokok Ligájára készül a pápai futsaljátékos

Haraszti Gábor | 2021.09.01.

Kovács Mátéval a soraiban hibátlan teljesítménnyel abszolválta az UEFA Futsal Bajnokok Ligája selejtezőkörét a Haladás VSE csapata, mely így a sorozat főtáblájára készülhet.

A norvég Utleiras Idrettslag (5-1), a luxemburgi FC Differdange (4-3) valamint az albán KF Tirana (3-2) legyőzésével vívta ki a vasi együttes a főtáblán való szereplés lehetőségét, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club saját nevelésű játékosa, Kovács Máté mindhárom találkozón pályára lépett.

– A futsal BL legjobb 32 csapatába kerüléséért játszottunk, egy négyfős csoportból kellett továbbjutni, ahol a luxemburgi, az albán és a norvég bajnokkal kellett játszanunk, ez három győzelemmel sikerült is – mesélte Máté, aki az U19-es válogatott edzőtáborba is meghívást kapott. – Az albán és a luxemburgi csapatban sok brazil és portugál légiós volt, ezért ők nehéz ellenfelek voltak, de szoros meccseken sikerült legyőzni őket. Örülök, hiszen az első találkozón az első gólunknál én adtam a gólpasszt és minden meccsen játszottam is, valamikor többet, valamikor kevesebbet.

Máté hozzátette, a legjobb 32 csapat között is négyes csoportok lesznek és ott is majd az első jut tovább. A Haladás a lengyel Record Bielsko-Biała, a svéd Hammarby és a négyes tornának otthont adó máltai Luxol St. Andrews ellen lép majd pályára. A körmérkőzéses mini tornát október 26. és 31. között rendezik meg, Máté bízik benne, hogy minél több alkalommal megkapja a bizonyítási lehetőséget.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Mikor átjár bennünket a zene rezgése…

    Az amerikai énekes-dalszerző, Ray Dalton (1990) 6 évesen kezdett el énekelni...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: