Átlépték a Csodavár Óvoda kapuját a kicsik

1222
Fotó: Babos Petra

– Erős vár a mi Istenünk, Isten hozott mindannyiunkat! Nagy nap a mai, hiszen elindulhatott a Csodavár Óvoda. Ez hatalmas dolog az evangélikus gyülekezet, a gyerekek, a szülők és az itt dolgozók életében egyaránt – ezen szavakkal köszöntötte ma reggel 8 órakor Polgárdi Sándor esperes a Csodavár Óvoda bejártánál a kicsiket, szüleiket, s a nevelőket.  A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola Csodavár Óvodájában ma reggel adta át jelképesen az épület kulcsát Venczel Csaba egyházközségi felügyelő Ságiné Bálint Tünde óvodavezetőnek.

Szücs Gábor igazgató a Médiacentrum kérdésére elmondta, az adminisztratív feladatokat az Árok utcában intézik, a közvetlen kapcsolattartásra az óvodában lesz lehetőségük a szülőknek.

– Szeretnénk, ha szellemiségében egységes intézmény lenne az óvoda és az iskola. Az evangélikus oktatási rendszer élénk szakmai életet élő közösség, hiszen az ország különböző pontjairól tartjuk egymással a kapcsolatot. Igaz, hogy az intézményeink messze vannak egymástól, mégis családias társaság vagyunk, szakmailag segítjük egymás munkáját. Emellett az egyházi fenntartó igyekszik az anyagi igényeket kielégíteni – tudtuk meg Szücs Gábortól.

Ságiné Bálint Tünde óvodavezető elmondta, az óvoda négy csoporttal működik, összesen 75 kisgyermekkel kezdték meg a nevelési évet ma reggel.

– Örülünk, hogy ennyi kisgyermek jelentkezett az óvodába, reméljük, ez a szám emelkedik a jövőben. Igyekszünk különböző szakköröket ajánlani a gyerekeknek, részt vehetnek néptánc, német és angol játékos foglalkozáson is – tette hozzá az óvoda vezetője, aki hozzáfűzte, már több evangélikus óvodával felvették a kapcsolatot, így sok segítséget kapott, ami nagyban megkönnyítette a kezdeteket.

Polgárdi-Németh Katalin, az óvoda lelkésze elmondta, az óvodavezetővel egyeztették a nevelési év összes rendezvényét, így sikerült egy színes és gazdag programsorozatot összeállítaniuk, amelyben lesznek istentiszteletek kimondottan a gyerekeknek, családi napok az óvoda udvarán, valamint a templomban, a gyülekezet közösségében is. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!