Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Befejeződött az útfelújítás Bében

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.01.

A Nagygyimót és Béb közti út már nagyon rossz állapotban volt, ezért mindenképpen szükségessé vált a felújítása. A Magyar Közút Zrt. az elmúlt hónapokban végezte el a munkálatokat, az elkészült út hivatalos átadását ma délelőtt tartották.

A megjelenteket Sindler Péter mérnökségvezető köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a beruházás a Magyar Falu Programnak köszönhetően valósulhatott meg.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő visszaemlékezett arra, hogy néhány hónappal ezelőtt még azt figyelhettük, hogyan dolgoznak itt a gépek. Akkor dőlt el, hogy nemcsak a Nagygyimóttól Bébig tartó útszakasz újulhat meg, hanem a belterületi rész is. Így összességében közel 3 kilométernyi útszakaszt érintett a beruházás. A képviselő kitért arra is, hogy különböző forrásokból Pápától Bakonybélig mintegy 20 kilométeren végeztek útfelújítást az elmúlt időszakban, ehhez járul hozzá a Pénzesgyőr környékén jelenleg is zajló felújítás. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően Pápa és Zirc között jó minőségű úton lehet közlekedni.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója úgy fogalmazott, a megyében 1.630 kilométernyi utat kezelnek és mindig nagy öröm egy új vagy felújított út átadása. A Magyar Állam a Magyar Falu Programban előtérbe helyezte a kistelepülések megközelítését biztosító úthálózatok felújítását – hangsúlyozta az igazgató. A most átadott, közel 140 millió forintos beruházás során a legrosszabb állapotban lévő útszakaszokat újították fel. Eredetileg 2,2 kilométernyi út felújítását tervezték, azonban a mérnökség is biztosított forrást, így a település teljes belterületét is bevonhatták a beruházásba.

A településen élők nevében Brunner Imre polgármester mondott köszönetet a Magyar Kormánynak, dr. Kovács Zoltánnak és a Magyar Közút Zrt-nek. Mint mondta, a beruházásnak köszönhetően megszépült a település és biztonságosabbá vált a közlekedés.  

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: