Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ellenzéki előválasztás – A jelöltek vitáztak

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.02.

A Tabumentes Ország és a Jövő TV előválasztási vitát szervezett ma délután a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületének földszinti előterében.

A vita során – melynek moderátora Bárdos Zoltán volt – Grőber Attila, az MSZP, dr. Jádi István, a Momentum és Süle Zsolt, a Jobbik ellenzéki előválasztási jelöltjei mondták el véleményüket többek közt az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjak kérdéséről, illetve arról, szerintük mi is egy országgyűlési képviselő feladata.

Grőber Attila a vitát megelőzően a Médiacentrum kérdésére elmondta, 22 éve politizál és a vita során sem kíván mást mondani, mint amit eddig képviselt. Az ő előválasztása az elmúlt 22 év. – Ha e mögött a 22 év mögött van hitelesség, akkor van mögötte, ha nincs, azt végtelenül sajnálnám – mondta Grőber Attila, aki arról is szólt, hogy a vita szervezői által előzetesen felvetett kérdések közt szerepelt az oktatás, a jogállamiság és az, hogy a bizonytalan szavazókat hogyan lehet megszólítani. Az MSZP előválasztási jelöltje arról is szólt, hogy számára az előválasztás a jelöltek bemutatkozásáról szól. Számára nem szimpatikus, ha az előválasztásból a végére lefutott játék lesz.

Bár nem Pápán él, de vadászpilótaként korábban Pápán szolgált dr. Jádi István, aki kérdésünkre úgy fogalmazott, példával szeretne elöl járni az innen elszármazott embereknek – főként azoknak, akik hozzá hasonlóan kényszerből mentek el -, hogy vissza lehet jönni és van értelme visszajönni. Képviselőként munkahelyteremtést, a közlekedés és az iskolák fejlesztését állítaná munkája középpontjába. Mint mondta, a hivatalos adatok nem mutatják valósan a munkanélküliek számát, ezért nagyon fontos, hogy olyan munkahelyeket hozzon a választókerületbe, ahol értelmes munkát lehet végezni megfelelő jövedelemért.

A vita harmadik résztvevője, Süle Zsolt rámutatott, egy előválasztási kampány közepén tartanak, a mai vita számára olyan feladat volt, mint a kampány többi része. Az előválasztási jelöltek legfőbb feladata, hogy minél több embert elérjenek, hogy minél több embernek elmondják, mik a terveik és az, hogy közösen leváltsák az Orbán-rendszert. Az elmúlt nyolc évben önkormányzati képviselőként tevékenykedett és sokat tanult az elmúlt évek során. Volt olyan feladat, amellyel korábban megkeresték, de azért nem vállalta el, mert úgy gondolja, hogy az embernek szüksége van egy tanulási folyamatra. Úgy érzi, most ért el arra a pontra, hogy ezt a feladatot el tudta vállalni és most van körülötte egy olyan csapat, akik segítik ebben.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: