Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Négy pápai arany a speciális nyári játékokon

Haraszti Gábor | 2021.09.03.

Augusztus 26. és 29. között Szentes és Szegvár adott otthont a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékoknak. A rangos versenyen a Balla DSE sportolói hét egyéni és két csapatérmet szereztek.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók legnagyobb hazai megmérettetésére – amely egyben válogató is volt a 2023-as berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra – 16 sportágban 55 tagszervezet, mintegy 720 versenyző regisztrált. A mezőnyben a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI tíz diákja is ott volt, akik atlétikában, kézilabdában és labdarúgásban bizonyították ügyességüket. A gyerekek felejthetetlen élményekkel és több sportágban is rengeteg éremmel gazdagodtak.

Öt kilométeres síkfutásban Czinkán Olivér első helyezést szerzett, Kolompár Péter Kevin asztalitenisz szuperdivízióban és egyesített páros kategóriában bronzéremnek örülhetett. Balazatics Szófia 200 méteres síkfutásban és távolugrásban egyaránt a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, 400 méteres futásban és távolugrásban Varga Bettina ezüstérmet vehetett át. Pontveszteség nélkül nyert aranyérmet az egyesített labdarúgócsapat, tagjai Kolompár József, Péter Benedek, Berkes László, Koch Márton, Köteles Zsombor és Kalász Attila voltak. A pápai kézilabdacsapat is remekül játszott, ezüstérmes lett, a csapatot a pápai intézményből Pente Anita, Pente Kevin, Tardi László és Csikó Richárd erősítette. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: