Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az időseket köszöntötték

Babos Petra | 2021.09.04.

Közel négyszáz nyugdíjast köszöntöttek a közelgő idősek világnapja alkalmából a Városi Sportcsarnokban szombaton, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete szervezésében. A szép számban összegyűlteket Baán Éva, az egyesület elnöke üdvözölte.

– Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ünnep van ma, mert mi azzá tesszük. Felkészítjük és felöltöztetjük szívünket, lelkünket a legszebb összetartozó érzésekkel, mert tudjuk, hogy a mai nap meghatározó értékeket tartogat számunkra. Közösségi nagyrendezvény ez, hiszen négyszáz fővel vagyunk ma jelen, egyesületünk nyugdíjasaival és a városkörnyéki idősekkel, vendégekkel együtt. Persze ez a nagy létszám nem sokat jelent, ha nincsen mögötte tartalom. Fontosnak tartjuk a közösségi összetartozást, a szabadidő aktív és hasznos eltöltését, az önmegvalósítás sikerét és az időskori méltóság megőrzését – mondta Baán Éva.

Ezt követően Feketéné Földi Judit, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatalának vezetője is köszöntötte a nyugdíjasokat.

– A mai nap egy csodálatos ünnep, hiszen azokat az embertársainkat, hozzátartozóinkat köszönthetjük, akik szüleinket felnevelték, jó tanáccsal látták el, az unokákat nevelték, s általuk váltunk részben azokká az emberekké, akik most vagyunk. Jó, hogy erre egy világnapot jelöltek ki. Minden nap nem tudjuk ünnepelni ilyen körülmények között az időseket, de a mindennapokban is meg kell köszönnünk a sok törődést, mégpedig úgy, hogy segítünk önöknek amiben csak tudunk – hangsúlyozta Feketéné Földi Judit, aki jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt a jelenlévőknek.

Baán Éva a Médiacentrum kérdésére elmondta, a mai program egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.

– Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösséghez nyújtottunk be pályázatot A helyi összefogáson alapuló közösségfejlesztő nagyrendezvények és kisrendezvények támogatása címen. A pályázatot 2018. év végén adtuk be, s 2019-ben szerveztük meg az idősek világnapi rendezvényt. A múlt évben sajnos a pandémia miatt nem tudtuk megrendezni a programot, s most azért hoztuk egy hónappal előbbre, mert a vírushelyzet kiszámíthatatlan, óvatosak vagyunk – tudtuk meg az egyesület elnökétől, aki hozzáfűzte, az egyesület tagjai nagyon várták már, hogy újra együtt tölthessenek egy napot.

A közös ünnepi ebéd elfogyasztása után szórakoztató programok gondoskodnak a jó hangulatról. Kora délután fellép a Zsoodance TSE, a Vadvirág Néptáncegyüttes, Bozsó József és Steinkohl Erika, valamint a Pulzus Együttes. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: