Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Játék, móka, finom falatok az Erzsébetvárosi napon

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.04.

Igazi fesztiválhelyszínné változott a mai napra a város új közparkja, a Schwenczel-rét, ahol a késő nyári napsütésben számtalan érdekes és szórakoztató programmal várnak mindenkit az Erzsébetvárosi nap szervezői, a jótékonysági főzőversenyen részt vevő kilenc csapat pedig finomabbnál finomabb étkeket kínál, a befolyt összeget az Erzsébetvárosi óvodának ajánlják fel játékvásárlásra.

– Első, de remélem, nem utolsó alkalommal vagyunk itt, a Schwenczel-réten egy városi nagyrendezvényen. Régi tervem volt, hogy a városrészi napot a lehető legközelebb vigyük a városrészben élőkhöz. Ennek a programnak volt már helyszíne a Béke tér, a vasútállomás környéke és az Erzsébet liget is. Ezek a korábbi helyszínek a Vaszari úton és a környéken élőktől távol estek, ezért is örömteli, hogy most itt lehetünk, a Schwenczel-réten. Most, hogy felépültek a sátrak, hogy megérkeztek a főzőcsapatok és egyre több érdeklődő érkezik, láthatjuk, hogy mennyire jó ilyen célra is a város új közparkja – mondta el hírportálunknak Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője, aki arról is szólt, hogy már belekukkantott a főzőcsapatok bográcsaiba is, az alap pörkölt mellett sok-sok finomság készül, van, aki csülökkel, van, aki speciális fűszerezéssel bolondítja meg az ételét. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a főzőversenyeken rendszeresen részt vevő, kipróbált csapatok mellett helyi csapatok is neveztek, ő maga az Erzsébetvárosi Ízek csapatát erősíti.

Az Erzsébetvárosi napon rendőr- és tűzoltóautó-bemutató, szüreti játékpark, babasarok, kreatív játszóház, arcfestés, közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési játszóház várja a családokat. A színpadi programok sorát a Hold Színház Három kívánság című interaktív mesejátéka nyitotta, majd a Vaszari Dalkör szórakoztatja a fesztiválsátor közönségét. A délután folyamán színpadra lép még a Black Bunny Rock and Roll Club és kuplékat énekelnek a Gráciák. A főzőverseny eredményhirdetése és a köszöntők 18.30-kor kezdődnek, az est sztárvendége, a NikiMiki és a Csinibabák 19 órától adnak műsort. A program végén Gregorival bulizhatnak az Erzsébetvárosi nap résztvevői.     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: